Selectienieuws: voorstellen nieuwkomers bij Groene Ster

Afgelopen zaterdag 15 juni is de overschrijvingstermijn voor het amateurvoetbal gesloten. Tijd om de balans op te maken richting het nieuwe seizoen 2019-2020 in de Derde Divisie. Onderstaand willen wij u graag voorstellen aan de nieuwkomers in de selectie van Groene Ster:

KJELL KNOPS

Kjell Knops (31 jaar) is een ervaren centrale verdediger die afgelopen seizoen in het betaald voetbal uitkwam voor eerstedivisionist Helmond Sport. Daarvoor speelde Kjell Knops in Engeland voor Port Vale in de League Two, het vierde niveau van Engeland. Ook kwam de in Wijlre geboren Limburger uit voor MVV (meer dan 150 wedstrijden) en Roda JC. Bij de laatste club genoot Kjell ook zijn jeugdopleiding en was onze hoofdtrainer Maurice Verbunt zijn trainer. De in Herten woonachtige voormalige profvoetballer voelt zich nog fit genoeg om op hoog niveau verder te gaan en ziet uit naar zijn debuut met Groene Ster in de Derde Divisie.

TIM BLÄTTLER

Tim Blättler (24 jaar) is een centrumspits die afgelopen seizoen uitkwam voor het Duitse FC Wegberg-Beeck. Daarvoor speelde de in Kerkrade woonachtige aanvaller bij Roda JC, Chevremont en EVV. Voor Roda JC maakte Tim Blättler op 28 november 2015 zijn debuut in de Eredivisie in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen waar hij 24 minuten voor tijd mocht invallen. De aanvaller met een Zwitsers paspoort zal onze ploeg offensief nog sterker gaan maken. Bij Groene Ster wordt Tim Blättler herenigd met trainer Maurice Verbunt met wie hij bij Chevremont succesvol samenwerkte. De talentvolle aanvaller wil zijn toegevoegde waarde voor derdedivisionist Groene Ster gaan bewijzen.

LENNART QUADEN

Lennart Quaden (26 jaar) is een betrouwbare doelman, afkomstig van hoofdklasser Minor waar hij afgelopen seizoen het doel verdedigde. Daarvoor stond de goalie zes seizoenen onder de lat bij SV Meerssen. Lennart Quaden genoot zijn jeugdopleiding bij MVV Maastricht. De in Bunde woonachtige ambitieuze doelman ziet Groene Ster als een prima vervolgstap in zijn voetbalcarrière.

CLIFF PÖTGENS

Cliff Pötgens (19 jaar) is een middenvelder die zijn gehele voetballoopbaan vanaf zijn vijfde levensjaar uitkwam voor Groene Ster en afgelopen seizoen voor een seizoen verkaste naar eersteklasser VV Schaesberg. Voor zijn vertrek maakte de talentvolle middenvelder ook al deel uit van de selectie van Groene Ster. Voor Cliff Pötgens mag de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen.

Daarnaast zullen ook de talentvolle Zaid Akachar (19), vorig seizoen topscorer bij Groene Ster 2 met 17 treffers en de van Roda JC U19 afkomstige 18-jarige aanvaller Emircan Cepni aansluiten bij de selectie. De wekelijkse training op de donderdagavond zal dan ook voldoende kansen bieden voor de verdere ontwikkeling van de talenten van ons tweede elftal en JO19-1.

Groene Ster-trainer Maurice Verbunt is tevreden over de komst van de nieuwkomers: “Prima versterkingen. Kjell Knops en Tim Blättler hebben individuele kwaliteiten en ervaring in het betaald voetbal, voor ons als nieuwkomer in de Derde Divisie enorm belangrijk. Lennart Quaden is een degelijke doelman en Cliff Pötgens een talent waar ik eerder al prettig mee samengewerkt heb. Deze jongens kunnen onze prima selectie nog sterker maken.”

Bestuur en technische staf heten alle nieuwkomers van harte welkom bij RKSV Groene Ster en wensen iedereen veel succes met onze hoofdmacht in de Derde Divisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *