Groene Ster bedankt Remo Gielkens

Groene Ster heeft tijdens de seizoensafsluiting op zaterdag 15 juni jl. afscheid genomen van assistent-trainer Remo Gielkens, die komend seizoen aan de slag gaat als hoofdtrainer bij vierdeklasser SV Brunssum. Remo heeft zowel als speler en als trainer een belangrijke rol gespeeld in de groei van Groene Ster 1.

Speler
Remo Gielkens keerde in het seizoen 2014-2015 weer terug op het oude nest bij Groene Ster. In de seizoenen 2014-2015 en 2015-2016 werd de technicus clubtopscorer van de sterdragers. In zijn totale Groene Ster-periode speelde Remo 125 wedstrijden voor Groene Ster 1 en scoorde 45 doelpunten. In de nacompetitie voor klassebehoud in het seizoen 2015-2016 speelde Remo eigenlijk zijn laatste competitiewedstrijd. Op bezoek bij SVBO in Emmen werd het lijfsbehoud na een slopende nacompetitie veilig gesteld. Remo was een belangrijke pion in deze nacompetitie door o.a. twee belangrijke doelpunten te scoren tegen Nemelaer. Ook in het seizoen 2016-2017, waarin hij als assistent-trainer van start ging, speelde Remo nog een paar wedstrijden mee zodra de nood aan de man was. Dit seizoen kwam Remo voor het laatst in actie met het tweede elftal in de kampioenswedstrijd tegen EVV 2.

Trainer
In het seizoen 2016-2017 was Remo Gielkens samen met Ed Hendriks eindverantwoordelijk voor het eerste elftal. Na een moeizame start herstelde het team zich na de winterstop voortreffelijk. Op de laatste wedstrijddag werd bij Quick in Den Haag het hoofdklasserschap veilig gesteld door met 0-1 te winnen. In die slotwedstrijd trok Remo de voetbalschoenen nog eens aan om Groene Ster te helpen met zijn jarenlange ervaring. De afgelopen twee seizoenen was Remo Gielkens samen met Diego Jongen de assistent van hoofdtrainer Maurice Verbunt. Het succesvolle trainerstrio werkte op prima wijze samen en vulden elkaar aan daar waar nodig. De successen dit seizoen met de titel in de hoofdklasse B en de bekerwinst zijn hiervan het beste bewijs.

Dank
Tijdens de afsluitdag werd Remo Gielkens met mooie woorden toegesproken, ontving hij fraaie trofeeรซn en waren de bloemen voor zijn vriendin Fleurance. Voorzitter Jos Op โ€™t Eijnde bedankte Remo Gielkens voor zijn enorme betrokkenheid bij de club en het altijd positieve meedenken in het belang van de vereniging. Hoofdtrainer Maurice Verbunt prees de samenwerking en zijn inbreng op voetbaltechnisch gebied.

Remo, nogmaals bedankt voor jouw goede werk en de tomeloze inzet voor Groene Ster! Wij wensen jou alle goeds en veel succes bij SV Brunssum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *