Groene Ster sluit succesvolle week af met koploperschap in Derde Divisie

De drie wedstrijden in de afgelopen week zijn voor Groene Ster succesvol verlopen. Na de enerverende derby tegen EVV (1-1) werd er midweeks een fraaie 2-0 overwinning behaald in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker tegen het degelijke VV Kloetinge uit Zeeland. De Engelse week werd afgelopen zondag afgesloten met dezelfde cijfers middels een terechte 0-2 overwinning tegen DEM (Door Eendracht Macht), de kampioen uit de hoofdklasse A van vorig seizoen. De beide medekoplopers tot zondag Blauw Geel’38 en OSS’20 leden beiden puntverlies, waardoor Groene Ster de kersverse koploper is in de Derde Divisie Zondag.

De ongeslagen reeks die Groene Ster vanaf donderdag 14 maart 2019 (districtsbeker op bezoek bij Gemert) heeft ingezet, duurt alweer 22 officiële duels (competitie, districtsbeker, TOTO KNVB Beker). De ongekende statistieken leverden vorig seizoen inmiddels de titel in de hoofdklasse B op en de winst in de districtsbeker. De 0-2 zege tegen DEM op de zesde speeldag resulteert voor Groene Ster in het volgende kunststukje: de koppositie in de Derde Divisie Zondag. Ook in het verre Beverwijk gaf Groene Ster een passend vervolg aan de sterke seizoensstart. Onder bizarre weersomstandigheden (stromende regen en striemende wind) werd er om 14.00 uur afgetrapt op sportpark Adrichem. De thuisploeg, onder leiding van ex-prof Arvid Smit, zorgde in het eerste half uur voor de gevaarlijkste aanval. Op aangeven van Richie Owuso-Ansah schoot DEM-spits Robert Groot, die goed in bedwang werd gehouden door het centrale verdedigingsduo van Groene Ster, naast. Groene Ster had het meeste balbezit op het kunstgras van de Beverwijkers en wist steeds dichter bij het doel van DEM te komen. Vijf minuten voor de pauze werd een uiterst fraaie aanval doeltreffend afgerond door Steff de Wit: 0-1. Op links zorgde een combinatie tussen Dave Velraeds en Roy Janssen ervoor dat laatstgenoemde vanaf de achterlijn knap de bal kon terugleggen op de attente Steff de Wit. Twee minuten later voorkwam DEM-doelman Swen Verswijveren de 0-2 door een vrije trap van Dylan Zwartjes tot hoekschop te verwerken.

Na de pauze domineerde een fris en effectief spelend Groene Ster vanaf de aftrap. De prima spelende Thom Vluggen veroverde de bal op het middenveld en stuurde Chefrino Eind de vrije ruimte in. De Groene Ster-spits passeerde fraai DEM-aanvoerder Twan Verswijveren om vervolgens nog fraaier de 0-2 op het scorebord te zetten. Hierna kreeg DEM nog een kans uit een vrije trap van Timo Wolters, maar de attente Groene Ster-doelman Job van de Walle bracht op kordate wijze redding. Groene Ster kwam in het tweede bedrijf geen moment meer in de problemen, behaalde op vreemde bodem een dik verdiende 0-2 zege en hield voor de derde keer defensief de nul in de nieuwe competitie. Met de complimenten van de gastvrije tegenstander op zak, de drie punten en de status van koploper in de Derde Divisie stapten de spelers, staf, bestuur en supporters van Groene Ster dan ook tevreden in de bus voor een prettige en bijna drie uur durende terugreis.

Komende zondag 6 oktober wacht speeldag 7 in de Derde Divisie als VV Dongen te gast is op sportpark Pronsebroek. Met aansluitend twee weken geen wedstrijd in het vooruitzicht voor Groene Ster een nieuwe uitdaging om ervoor te zorgen nog wat langer te mogen genieten van de koppositie.

DEM – Groene Ster 0-2 (0-1). 41. Steff de Wit 0-1, 53. Chefrino Eind 0-2. Scheidsrechter: Dave de Vries (Amstelveen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *