Groene Ster ontmoet Dongen op sportpark Pronsebroek

De nieuwe maand oktober heeft zich aangediend. Een maand waarin Groene Ster drie officiële duels (Dongen, Westlandia en VVV-Venlo) gaat spelen op het eigen en vertrouwde sportpark Pronsebroek. Na de terechte 0-2 zege bij nieuwkomer DEM wacht komende zondag op de zevende speeldag een thuisduel tegen VV Dongen, een oude bekende uit de voormalige hoofdklasse-jaren.

Op zondag 16 mei 2016 troffen Dongen en Groene Ster elkaar voor het laatst. In dat seizoen 2015-2016 werd Dongen kampioen in de hoofdklasse B en moest Groene Ster, ondanks de 0-1 zege bij kampioen Dongen op de slotdag van de competitie, op doelsaldo de zware nacompetitie in voor handhaving. Na een reeks van zes duels wisten de groen-witten uiteindelijk het klassenbehoud veilig te stellen. In het eerste seizoen 2016-2017 in de Derde Divisie bereikte Dongen een knappe derde plaats, waarna in de nacompetitie FC Lisse een eventuele promotie naar de Tweede Divisie dwarsboomde. In de daaropvolgende seizoenen wist Dongen met achtereenvolgens een vierde plaats en een tiende plaats zich prima te manifesteren in de Derde Divisie. Dit seizoen staan de ‘Kanaries’ onder leiding van de nieuwe trainer Osman Erbas, die met zijn vernieuwde team nog op de eerste zege wacht na vier remises van 1-1 en twee nederlagen van 1-0. Dongen zal zondagmiddag in Heerlerheide het tot nu toe behaalde puntenaantal (4) willen opkrikken.

Groene Ster sloot afgelopen zondag een succesvolle week af. Na de plaatsing voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker, waarin VVV-Venlo op woensdag 30 oktober te gast is in Heerlerheide, werd het duel tegen de andere hoofdklasse-kampioen DEM in een 0-2 zege omgezet. En passant leverde de vierde seizoenszege de koppositie op in de Derde Divisie. Tegen het niet te onderschatten Dongen ligt voor Groene Ster de volgende uitdagende taak om een geweldige ongeslagen serie voort te zetten. Hoofdtrainer Maurice Verbunt zal zijn manschappen vooral voorhouden om met beide benen op de grond te blijven staan en ook tegen Dongen weer uit te gaan van de collectieve teamprestatie om zo de fraaie koppositie in de Derde Divisie te verdedigen.

Langs deze weg nodigen wij iedereen uit om aanstaande zondag  naar sportpark Pronsebroek te komen om Groene Ster als 12e man langs de lijn te ondersteunen. Zorg dat je erbij bent!


Zondag 6 oktober 2019

Groene Ster – Dongen

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Nick Tunnissen uit Venray

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 7 Groene Ster Dongen 14.30 uur
06-10-2019 ADO’20 FC Lienden 14.00 uur
Periode 1 HSC’21 Gemert 14.30 uur
Quick DEM 14.00 uur
OFC Hoogland 14.30 uur
Hercules EVV 14.00 uur
UNA Jong ADO Den Haag 14.30 uur
Westlandia Blauw Geel’38 14.00 uur

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 6 oktober 2019 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Dongen 1 Tessa Diepen pupil van de week. Tessa is 10 jaar en zit op basisschool Frans Postma. Tessa speelt in JO10-5 welk team getraind wordt door Marc van der Meulen. Haar favoriete teams zijn de Leeuwinnen en PSV en haar favoriete speelster is Lieke Martens. Tessa voorspelt een 3-1 overwinning voor Groene Ster tegen Dongen.

 

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *