Nuttig oefenduel Groene Ster tegen versterkt Jong MVV

Derdedivisionist Groene Ster heeft een nuttige oefenwedstrijd achter de rug tegen Jong MVV, dat afgelopen dinsdagavond behoorlijk versterkt werd met een aantal selectiespelers en bankzitters van de Maastrichtse eerstedivisionist. Na twee vrije zondagen en met het oog op de komende thuisduels in de Derde Divisie (Westlandia) en de TOTO KNVB Beker (VVV-Venlo) speelde Groene Ster niet onverdienstelijk, maar waren het de bezoekers die met een 1-3 oefenzege terug naar de Limburgse hoofdstad gingen.

Een maand geleden wist het tweede elftal van Groene Ster in de Geusselt nog een oefenduel tegen Jong MVV met 0-1 te winnen. Dit keer werd de Maastrichtse ploeg aangevuld met meer dan een handvol selectiespelers uit de hoofdmacht die weinig aan spelen toekomen of terugkerend zijn van blessures. Het balbezit voor de bezoekers leidde in de eerste helft tot een doelpunt van Milo Delrock, terwijl ook Groene Ster een aantal malen aan een treffer mocht ruiken met een vlammend schot van Roy Janssen op de lat als meest gevaarlijke wapenfeit.

In het begin van de tweede helft wist Groene Ster de gelijkmaker te produceren. Na een hoekschop van Dylan Zwartjes, de achterwaartse kopbal van Kjell Knops en de assist van Danny Stassar liet Thom Vluggen met een fraaie omhaal de Maastrichtse doelman kansloos (1-1). Naarmate de tweede helft vorderde bleef MVV de aanval zoeken, terwijl aan Groene Ster-zijde met het oog op de komende belangrijke wedstrijden volop gewisseld werd en een aantal jeugdige spelers hun opwachting mochten maken. Uiteindelijk zorgde Thomas van Bommel, de zoon van de samen met oud-bondscoach Bert van Marwijk aanwezige PSV-trainer Mark van Bommel, voor de 1-2 uit een hoekschop. In de slotfase zette Gavin Vlijter een door scheidsrechter Max Kok toegekende strafschop om in de 1-3 eindstand.

Al met al een prima testcase voor Groene Ster als komende zaterdag de bal weer rolt in de Derde Divisie Zondag en Westlandia de tegenstander is op sportpark Pronsebroek (aanvang: 18.00 uur).

Groene Ster – Jong MVV 1-3 (0-1). 19. Milo Delrock 0-1, 50. Thom Vluggen 1-1, 65. Thomas van Bommel 1-2, 81. Gavin Vlijter (strafschop) 1-3. Scheidsrechter: Max Kok (Maastricht).

Bekijk foto’s Groene Ster – Jong MVV (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *