Groene Ster ook dit jaar kansloos onderuit na bekerclash

Groene Ster keerde afgelopen zondag met lege handen terug uit het verre Heemskerk. De sterdragers kwamen gedurende 90 minuten niet in de wedstrijd met een weinig op af te dingen 2-0 nederlaag tegen ADO’20 als gevolg. De vooraf gevreesde herhaling van het scenario van vorig jaar voltrok zich ook afgelopen zondag opnieuw. Vorig seizoen ging Groene Ster na de bekerclash tegen eredivisieclub Heerenveen op eigen veld met 0-4 onderuit tegen Unitas. Nu met de succesvolle en krachten verslindende bekerstrijd tegen VVV-Venlo nog in de benen en met een busreis van bijna vier uur achter de rug in verband met de afsluiting van de A2, was het ADO’20 dat hier dankbaar gebruik van maakte tegen het vermoeide Groene Ster.

De fris en fel op de aanval spelende gastheren legden Groene Ster vanaf de aftrap de wil op en daar hadden de groen-witten weinig antwoord op. De fris ogende en snelle aanvallers van de thuisclub waren voor de pauze al een aantal keren gevaarlijk via Daoud Bousbiba en Earvin Codfried. Het enige wapenfeit van Groene Ster was een kopbal van Kjell Knops uit een hoekschop van Thom Vluggen. Sluitpost Lennart Quaden zorgde met een aantal goede reddingen ervoor dat Groene Ster met een gelijke stand zonder doelpunten mocht gaan rusten.

Tien minuten na de pauze legde scheidsrechter Johan Jensch uit Almere plotseling de bal op de stip. Invaller Cem Unal zou de bal bij een hoekschop voor ADO’20 met de hand beroerd hebben. De boomlange ADO’20-aanvoerder Donny Rijnink liet dit buitenkansje niet onbenut, alhoewel Groene Ster-doelman Lennart Quaden er nog goed bij zat: 1-0. Groene Ster probeerde hierna de bakens te verzetten en was tien minuten later dicht bij de gelijkmaker. Dave Velraeds bediende Chefrino Eind op maat, waarna de topscorer van Groene Ster vanuit een moeilijk hoek zijn inzet net naast zag gaan. In het laatste kwartier zette Groene Ster aan voor een alles-of-niets-offensief met libero Jorrit Ritzen in de punt van de aanval, maar de kracht en daarmee ook noemenswaardige kansen ontbraken bij de groen-witten om echt gevaar te stichten, al bereikte Cem Unal met een doorkopbal net niet Chefrino Eind. In de slotminuten waren er aan de andere kant nog een tweetal grote kansen voor de thuisclub, waar uiteindelijk vier minuten voor het eindsignaal het duel gespeeld was toen Sead Mazreku de 2-0 liet aantekenen.

Na twee nederlagen op rij (Westlandia 2-3 en ADO’20 2-0) zal Groene Ster snel op zoek moeten gaan naar eerherstel. De huidige klassering, met een gedeelde derde plaats, zal nog iedereen tot tevredenheid stemmen. Echter de verschillen in de Derde Divisie Zondag beginnen kleiner te worden. Zo staat Hercules op een elfde stek met drie punten achterstand. Aanstaande zondag liggen er weer nieuwe kansen en wacht opnieuw een uiterst aantrekkelijk duel. Dit keer de uitbeurt bij Gemert, de competitiegenoot van vorig seizoen die in de huidige tussenstand puntgelijk staat met Groene Ster en een wedstrijd meer gespeeld heeft.

ADO’20 – Groene Ster 2-0 (0-0). 58. Donny Rijnink (strafschop) 1-0, 86. Sead Mazreku 2-0. Scheidsrechter: Johan Jensch (Almere).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *