Groene Ster en Blauw Geel’38 in evenwicht

Net als een week eerder tegen HSC’21 (0-0) behaalde Groene Ster afgelopen zondag opnieuw een gelijkspel tegen een hoger geklasseerde tegenstander. In het Brabantse Veghel werd thuisploeg Blauw Geel’38/JUMBO op een 1-1 remise gehouden. In de tweede helft domineerde Groene Ster, maar verzuimde de ploeg van Maurice Verbunt zichzelf te belonen met een winnende treffer.

De beste kansen in het eerste half uur waren voor thuisclub Blauw Geel’38. In de openingsfase zag Jeroen van Schoonhoven zijn kopbal net naast gaan en de poging van Koen van der Zanden eindigde over het doel van Lennart Quaden. Pas nadat Blauw Geel’38 via opnieuw Jeroen van Schoonhoven en Zain Moghal dicht bij de openingstreffer was, nam Groene Ster in de slotfase van de eerste helft het initiatief over. Dit resulteerde meteen in twee grote scoringskansen. Op aangeven van Chefrino Eind verscheen Cem Unal vrij voor Blauw Geel’38-doelman Ralph Vos, maar de ongelukkige Unal zag zijn schuiver net naast gaan. Drie minuten later dook Chefrino Eind op voor het vijandelijke doel, maar de Veghelse goalie bracht redding.

Het goede gevoel waarmee Groene Ster aan de tweede helft begon, kreeg na amper vier minuten een enorme deuk. Onoplettendheid in de Groene Ster-ploeg bij een vrije trap voor Blauw Geel’38 zorgde voor onrust in de verdediging, waarbij een duw van Roy Janssen op Mark Dobbelsteen zwaar gestraft werd door leidsman Luuk Timmer die de bal resoluut op de stip legde. Tim Rerimassie faalde niet vanaf elf meter: 1-0. Hierna nam Groene Ster het meeste aanvallende initiatief. Nadat Dylan Zwartjes zijn schot na een solo vanaf de middenlijn over zag gaan, was het bij zijn tweede poging precies na een uur spelen wel raak. Zijn rake pegel in de linkerbenedenhoek betekende de gelijkmaker (1-1). Hierna combineerde Groene Ster sterk en werd steeds gevaarlijker het doel van Blauw Geel’38 opgezocht. In deze fase deden de sterdragers zich enorm tekort door het aanvallende overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Tot tweemaal toe wist de Brabantse defensie op het allerlaatste moment Chefrino Eind van het scoren af te houden. Blauw Geel’38 bleef echter ook incidenteel gevaarlijk in de tegenaanval. Zo was er in de eindfase nog een enorme kans voor invaller Mustafa Guler, echter kwam er geen winnaar uit de bus op een koud sportpark Prins Willem Alexander.

Met 20 punten uit 13 wedstrijden blijft Groene Ster op de 6e plaats vertoeven in de Derde Divisie Zondag. Voor de korte winterpauze staan er nog twee competitieduels op het programma. Aanstaande zondag komt UNA (8e plaats) uit Veldhoven naar Heerlerheide. Tenslotte gaat Groene Ster op zondag 15 december op bezoek bij nieuwkomer Hoogland, voordat op woensdag 18 december het jaar 2019 wordt afgesloten met het bekertreffen tegen AZ Alkmaar.

Blauw Geel’38/JUMBO – Groene Ster 1-1 (0-0). 51. Tim Rerimassie (strafschop) 1-0, 62. Dylan Zwartjes 1-1. Scheidsrechter: Luuk Timmer (Apeldoorn).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *