Groene Ster start 2020 met ruime oefenzege

Groene Ster is de hervatting van de tweede seizoenshelft van start gegaan met een 4-1 oefenzege op Jong Roda JC. Op het eigen sportpark Pronsebroek vielen alle treffers in de tweede helft te noteren nadat beide ploegen met 0-0 gingen rusten. Voor Groene Ster een prima oefenwedstrijd in de voorbereiding op de tweede helft van de competitie in de Derde Divisie welke komende zondag weer van start zal gaan als de ongeslagen koploper OSS’20 op bezoek komt in Heerlerheide.

Tegen de talenten van Jong Roda JC, getraind door Danny Volkers (komend seizoen trainer bij hoofdklasser Meerssen), trad Groene Ster aan zonder vier vaste basiskrachten. In de eerste helft probeerde Jong Roda JC een aantal keren gevaar te stichten, maar doelpunten leverde dat niet op. Aangezien ook Groene Ster enkele pogingen niet in de score wist uit te drukken, zochten beide ploegen met een brilstand de kleedkamers op.

In de tweede helft opende Groene Ster de score. Nadat een vrije trap van Dylan Zwartjes door Jong Roda-doelman Raf Mertens uit de hoek werd getikt, werd de aansluitende voorzet van Dylan Zwartjes met het hoofd afgerond door Chefrino Eind: 1-0. Na die treffer bleef een goed voetballend Groene Ster de combinaties zoeken met de 2-0 van Emircan Cepni op aangeven van Roy Janssen als gevolg. Nadat Cem Unal een lage voorzet van Dylan Zwartjes tot doelpunt promoveerde werd de stand naar 3-0 getild. Via Kaan Tanriver scoorde Jong Roda JC nog tegen, maar het slotakkoord was voor Groene Ster. Nadat een vrije trap van Dylan Zwartjes via de Jong Roda-doelman, de paal en de lat weer het veld in sprong, was Chefrino Eind er als eerste bij om de bal het laatste succesvolle zetje te geven (4-1).

Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor de groen-witten als opmaat voor de seizoenshervatting in de Derde Divisie Zondag op zondag 12 januari tegen koploper OSS’20. Een mooie uitdagende officiële start van het nieuwe kalenderjaar waar Groene Ster er meteen zal moeten staan tegen de nog ongeslagen opponent uit Oss. Aftrap op sportpark Pronsebroek is om 14.30 uur.

Groene Ster – Jong Roda JC 4-1 (0-0). 51. Chefrino Eind 1-0, 67. Emircan Cepni 2-0, 74 Cem Unal 3-0, 76. Kaan Tanriver 3-1, 81. Chefrino Eind 4-1. Scheidsrechter: Luc Tissingh (Heerlen).

Bekijk foto’s Groene Ster – Jong Roda JC (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *