Groene Ster ontvangt koploper OSS’20 bij herstart competitie

Na een korte winterpauze wordt komende zondag de competitie in de Derde Divisie Zondag hervat met speelronde 17, de laatste speeldag uit de eerste periode en daarmee ook de laatste ontmoetingen van ploegen die elkaar nog niet eerder troffen dit seizoen. Voor Groene Ster wordt 2020 meteen afgetrapt met een flinke sportieve uitdaging als de ongeslagen koploper OSS’20 op bezoek komt in Heerlerheide.

Na de hoofdklasse-titel in seizoen 2017-2018 acteert OSS’20 voor het tweede seizoen in de Derde Divisie Zondag. Vorig seizoen wist OSS’20 op een zesde plaats te eindigen en via een periodetitel deelname aan de nacompetitie voor promotie te bereiken. Een niveau hoger voetballen zat er echter nog niet in, iets waar de Ossenaren dit seizoen in ieder geval wel vol voor lijken te gaan gezien de vooralsnog ongenaakbare koppositie in de Derde Divisie Zondag. De eerste periodetitel werd in december al gepakt, de ploeg van hoofdtrainer Bertran Kreekels verloor nog geen duel en heeft met 10 punten voorsprong een aardig gat geslagen naar de eerste achtervolgers. Daarbij laat OSS’20 de meeste treffers noteren en heeft de ploeg de minst gepasseerde verdediging. Kortom, de terechte koploper waartegen Groene Ster meteen vol aan de bak zal moeten om een gunstig resultaat te bewerkstelligen.

De groen-witten hebben een memorabel jaar 2019 achter de rug en kunnen zich na de fantastische bekerwedstrijd bij AZ in Alkmaar opmaken voor een uitdagende tweede seizoenshelft (met 17 competitieduels). Groene Ster besloot als promovendus het eerste deel van de competitie op een zevende plek in het linkerrijtje. De ploeg van de verlengende trainer Maurice Verbunt pakte in de laatste maand van 2019 twee punten uit drie duels, terwijl daar gezien het spelbeeld en de kansenverhoudingen ook meer in het vat had kunnen zitten. De verschillen in de Derde Divisie Zondag zijn minimaal en veelal komt het op details aan. Vanaf plek 2 t/m 7 staan zes ploegen binnen zes punten van elkaar en vanaf plek 8 t/m plek 17 bevinden zich tien ploegen binnen een marge van vier punten. Al met al een spannende competitie waar elke zondag tot het uiterste gegaan zal moeten worden voor de winstpunten. Te beginnen voor Groene Ster komende zondagmiddag als lijstaanvoerder OSS’20 te gast is op sportpark Pronsebroek en om 14.30 uur de aftrap zal plaatsvinden.

Prangende vraag bij de hervatting van de competitie is altijd: “Wie komt het best uit de winterpauze?” Aan Groene Ster de uitdagende taak om deze vraag positief te beantwoorden. Wij nodigen iedereen van harte uit om zondagmiddag de gang te maken naar sportpark Pronsebroek om het vlaggenschip van Groene Ster te ondersteunen als 12e man. Aftrap: 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!

Balsponsor
De wedstrijdbal voor de wedstrijd Groene Ster – OSS’20 wordt gesponsord door Marcel van Eeghem, al jarenlang trouw lid en supporter van het eerste elftal. Groene Ster bedankt Marcel voor de ondersteuning aan onze vereniging.

Kliknieuws: OSS’20 moet flink aan de bak tegen Groene Ster


Zondag 12 januari 2020

Groene Ster – OSS’20

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim uit Oirschot

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 17 Jong ADO Den Haag EVV 17.00 uur zaterdag 11-01-20
12-01-2020 Gemert Westlandia 14.00 uur
Periode 1 Groene Ster OSS’20 14.30 uur
FC Lienden UNA 14.30 uur
Hoogland DEM 14.00 uur
Dongen Quick 14.00 uur
Blauw Geel’38 Hercules 14.30 uur
HSC’21 OFC 14.30 uur

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 12 januari 2020 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – OSS’20 1 Mitch Moens pupil van de week. Mitch is 10 jaar en zit op basisschool Cortemich. Mitch speelt in JO11-2 welk team getraind wordt door Danny van der Velden en Cindy Biermans. Zijn favoriete club is Juventus en zijn favoriete speler is Thibaut Courtois. Mitch voorspelt een 3-0 overwinning voor Groene Ster tegen OSS’20.

 

 

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *