Fors verlies voor Groene Ster bij OFC

Groene Ster heeft de twee confrontaties na de korte winterpauze tegen de nummers een en twee in de Derde Divisie Zondag, OSS’20 en OFC, beide verloren. Na het onterechte minimale verlies (0-1) tegen de nog ongeslagen koploper OSS’20 vertrouwde Groene Ster op herstel in de uitwedstrijd tegen OFC in Oostzaan. Echter de realiteit was duidelijk anders, een uiterst pover Groene Ster kwam er niet aan te pas tegen een ontketende thuisclub. Na een 2-0 achterstand halverwege, stapte Groene Ster met een 4-0 nederlaag op zak in de bus.

OFC kwam dagen voorafgaand aan de confrontatie tegen Groene Ster herhaaldelijk in de landelijke pers vanwege een dreigende sluiting van het sportpark wegens een mogelijke link tussen OFC, aangetroffen handgranaten, schietpartijen, een veroordeling wegens witwassen en een ontbrekende transparantie over de geldstromen van de club. Bezoekers van de club en omwonenden zouden zich daardoor niet veilig voelen. Echter de kortgedingrechter in Noord-Holland bepaalde vrijdagavond dat het complex van OFC zo snel mogelijk weer open moest zijn. OFC en de gemeente zijn nu in afwachting op de uitspraak van de bestuursrechter, die deze week zijn oordeel zal uitspreken.

Al deze niet voetbal gerelateerde zaken betekende dat Groene Ster op het kunstgrasveld vanaf de aftrap tegen een super gemotiveerd en sterk spelend OFC moest aantreden. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de ploeg uit Oostzaan tegen Groene Ster een fantastische partij op de mat legde en misschien wel over de beste voetballers beschikt in deze competitie. Alleen in het slot van de eerste helft kende Groene Ster een sterke fase waarin het verzuimde de aansluitingstreffer te scoren. Chefrino Eind (lat) en Cem Unal (tweemaal net te laat) waren dicht bij een treffer.

Voor OFC werd in de eerste helft gescoord door verdediger Sonny ten Hoope en Bilal el Amrani en na de pauze door Tim Freriks en opnieuw de balvaardige Bilal el Amrani. Waar Groene Ster in het thuisduel tegen OFC nog aan het langste eind wist te trekken (2-1) en de rijen over 90 minuten gesloten kon houden, vielen in de uitwedstrijd te veel gaten tegen de vlot combinerende Oostzaanse ploeg.

Door deze twee verliespartijen en de winst van lager geklasseerde ploegen keldert Groene Ster een aantal plaatsen op de ranglijst. Aanstaande zondag ontmoet Groene Ster op eigen veld Gemert (3e plaats), waarmee de groen-witten de volledige top drie in de maand januari hebben gehad. De brigade van hoofdtrainer Maurice Verbunt zal ongetwijfeld op jacht gaan naar eerherstel. Aftrap is om 14.30 uur op sportpark Pronsebroek.

OFC – Groene Ster 4-0 (2-0). 27. Sonny ten Hoope 1-0, 32. Bilal el Amrani 2-0, 54. Tim Freriks 3-0, 71. Bilal el Amrani 4-0. Scheidsrechter: Johan Jensch (Almere).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *