Selectienieuws: Shaquille Simmons kiest voor nieuwe uitdaging bij Groene Ster

Ondanks dat er niet gevoetbald wordt op sportpark Pronsebroek vanwege de coronacrisis wordt er achter de schermen door de technische commissie hard gewerkt aan de samenstelling van de nieuwe selectie in het komende seizoen 2020-2021. In de komende dagen zullen wij u op alfabetische volgorde voorstellen aan alle nieuwelingen in de selectie van Maurice Verbunt:

– Julien Clout (OJC Rosmalen)
– Swen Cornelissen (BSV Limburgia)
– Yoëll Henssen (Lindenheuvel-Heidebloem)
– Bryan Simons (EVV Echt)
– Shaquille Simmons (EVV Echt)
– Mark Voss (Chevremont)

Shaquille Simmons (23) kiest na vier seizoenen EVV voor een overstap naar Groene Ster. De in Curaçao geboren nieuwkomer is inzetbaar op meerdere posities. Naast dat Shaquille ingezet kan worden als snelle aanvallende flankspeler, kan hij ook als vleugelverdediger uit de voeten. In de duels tegen Groene Ster afgelopen seizoen kende Shaquille in Heerlerheide een sterke invalbeurt als aanvaller en in Echt was rechtsback zijn positie. De in Roermond woonachtige Shaquille doorliep de gehele jeugdopleiding van VVV-Venlo en werd met ingang van het seizoen 2014-2015 vanuit de A-jeugd overgeheveld naar de hoofdselectie. Shaquille maakte op 19 oktober 2014 op 18-jarige leeftijd zijn competitiedebuut in de Eerste Divisie in de uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam (1-0 verlies), als invaller voor Jerold Promes. In zijn tweede seizoen kwam de aanvaller niet meer aan speelminuten toe en verruilde hij VVV-Venlo voor EVV. Shaquille, die in het dagelijks leven in Eindhoven werkzaam is voor een grote supermarktketen, is blij met zijn nieuwe uitdaging bij Groene Ster.

De komst van deze nieuwkomer is mede tot stand gekomen met medewerking van Soccer-Life. Groene Ster heet Shaquille van harte welkom bij onze club en wenst hem veel succes toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *