Extra plaatsen vrij in Derde Divisies

In de twee Derde Divisies van het amateurvoetbal komen twee extra plaatsen vrij.

Jong Almere City FC (Derde Divisie Zaterdag) en de beloften van ADO Den Haag (Derde Divisie Zondag) keren in het nieuwe seizoen 2020-2021 niet meer terug in de Derde Divisie. Op last van de KNVB nemen beide ploegen komend seizoen deel aan de nieuwe Onder 21-competitie, waarbij de winnaar kan instromen naar de Tweede Divisie. Het laagst geklasseerde Jong-team uit de Tweede Divisie zal vervolgens degraderen naar de Onder 21-competitie. Momenteel spelen Jong FC Volendam en Jong Sparta Rotterdam in de Tweede Divisie.

Eerder was al bekend dat FC Lienden zich terugtrekt uit de Derde Divisie Zondag. In totaal komen er dus drie clubs in aanmerking om de opengevallen plekken op te vullen of de KNVB moet overgaan naar een competitie met minder dan 17 ploegen.

Binnenkort hoopt de voetbalbond meer duidelijkheid te verschaffen. Vraag is ook hoe de degradatieregeling eruit gaat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *