Groene Ster verliest clubman Berry Schots

De verslagenheid binnen Groene Ster is enorm groot. Donderdagmiddag 21 mei ontvingen wij het bericht met het verschrikkelijke nieuws dat Berry Schots op 52-jarige leeftijd was overleden. Berry was een clubman van het eerste uur en al meer dan tien jaar aan Groene Ster verbonden. Tevens was Berry een van de trainers van ons tweede elftal en nam hij de rol van kantinebeheerder op zich. Zijn betrokkenheid bij onze vereniging was enorm groot.

Nadat Berry in 2011 zijn ook bij Groene Ster voetballende 15-jarige zoon Kenneth door een verkeersongeluk verloor, bleef hij nauw aan onze vereniging verbonden. Zijn woorden waren: “Kenneth zou niet anders willen, dan dat ik jeugdleider van de jongens blijf.” Berry bleef de spelersgroep waar zijn zoon speelde trouw vanaf de C jeugd/JO15 tot nu al drie jaar bij Groene Ster 2, waarmee hij twee kampioenschappen op rij behaalde. Voor een groot aantal spelers die nu nog steeds bij Groene Ster 2 spelen, was Berry dan ook meer dan een trainer. Hij was een tweede vader en vriend van velen, waarmee hij een nauwe en warme band had. Berry stond tussen de jonge spelers in, die bij hem terecht konden met hun problemen. In zijn huis waren de jongens altijd welkom.

Sinds twee seizoenen was Berry met zijn vrouw Nicol ook kantinebeheerder op de vrijdag en zondag. In korte tijd creëerde hij een bijzondere band met veel mensen bij Groene Ster. Zo had Berry ook een bijzondere band met de spelers van het eerste elftal, waarmee hij plezierig een bacootje dronk na de vrijdagavondtraining.

Ook de toekomstplannen voor de kantine in het komende seizoen waren beklonken, samen met de nieuwe beheerders wilde hij met veel enthousiasme aan de slag gaan. De vereniging kon ook nog eens een beroep doen op Berry als er problemen waren met de elektriciteit. Als professional wist hij altijd een gepaste oplossing te vinden.

Berry, enorm bedankt voor alles wat je voor Groene Ster gedaan hebt.

Wij wensen Nicol, Denise, Ricky, Kimberly, familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.

Namens bestuur en leden RKSV Groene Ster

Jos Op ’t Eijnde
Voorzitter

Vrijdagavond 22 mei is de complete spelersgroep en staf van het tweede elftal, bestuur en hoofdtrainer bij elkaar gekomen ter nagedachtenis aan Berry. Nadere informatie over het condoleance register dat bij Groene Ster komt en het afscheid volgen spoedig.


Een reactie

op “Groene Ster verliest clubman Berry Schots
Een reactie op “Groene Ster verliest clubman Berry Schots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *