Groene Ster overleeft in Scherpenzeel eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Groene Ster overleefde afgelopen zaterdag de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker door een benauwde 2-3 zege bij zaterdaghoofdklasser VV Scherpenzeel. De equipe van Maurice Verbunt moest enorm diep gaan om de bekerzege over de streep te trekken. Het dit seizoen in de zaterdaghoofdklasse debuterende VV Scherpenzeel bracht de cupfighter status van Groene Ster aan het wankelen, waardoor de opluchting bij sterdragers en de aanwezige supporters dan ook enorm groot was toen scheidsrechter Marcel Roeleveld uit Vinkeveen na de ruim bemeten blessuretijd voor het slotsignaal floot. Groene Ster speelt in de tweede kwalificatieronde op woensdagavond 7 oktober (20.00 uur) een uitduel in Rijssen tegen Excelsior’31, uitkomend in de Derde Divisie zaterdag.

De technische staf van Groene Ster reisde afgelopen dinsdagavond nog naar Bennekom om tegenstander VV Scherpenzeel in het laatste oefenduel aan het werk te zien, maar het Scherpenzeel van afgelopen zaterdag was vele malen beter als het matte team dat doordeweeks kansloos met 3-1 verloor van eersteklasser Bennekom. Met een gezonde en agressieve speelwijze en sterke individuele acties bezorgde de gastheren Groene Ster een moeilijke middag/avond. Groene Ster ging wel hoopvol van start nadat Bo Breukers op aangeven van Dylan Zwartjes zijn inzet voorlangs zag gaan. Hierna dwong ook Scherpenzeel enkele mogelijkheden af. Een fraai schot van Ismaïl Ouaddouh ging net over en Groene Ster-doelman Mark Voss moest attent optreden bij een inzet van spits Sander Krijns. Toch was het Groene Ster dat op voorsprong kwam. Na voorbereidend werk van Amin Elalji en Bo Breukers scoorde Chefrino Eind beheerst de openingstreffer na een half uur: 0-1. De voorsprong zorgde echter niet voor de broodnodige rust in de Groene Ster-ploeg, veel passes kwamen niet aan en de tweede bal werd te vaak gemist. De gelijkmaker (1-1) drie minuten voor de pauze van Ismaïl Ouaddouh, die vrij door de Groene Ster-verdediging mocht slalommen, was dan ook terecht.

In de tweede helft kwam een nog scherper spelend Scherpenzeel uit de kleedkamers. Groene Ster kwam vanaf de aftrap in de problemen en bleef op gelukkige wijze overeind. Een bal binnenkant paal en een bal van de doellijn voorkwamen erger leed voor de groen-witten. Groene Ster herpakte zich en uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied, na een overtreding op Maikel van Kesteren, scoorde Dylan Zwartjes op schitterende wijze met een knal in de bovenhoek: 1-2. Hierna leek het even dat Groene Ster verder afstand ging nemen. Amin Elalji zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden en een schotpoging van Chefrino Eind werd gekeerd door Scherpenzeel-doelman Coen Uyterwaal. De thuisclub wist vervolgens voor de tweede maal te egaliseren nadat spits Sander Krijns wist te profiteren van niet resoluut ingrijpen en doelman Mark Voss kansloos bleef: 2-2. De thuisclub rook in deze fase de volle winst en bleef de aanval zoeken, maar mistasten in de Gelderse defensie zorgde ervoor dat de attente Chefrino Eind bekwaam de hernieuwde voorsprong (2-3) voor Groene Ster op het scorebord wist te zetten. Scherpenzeel zette aan voor een stevig alles of niets slotoffensief, paste de nieuwe regel toe voor een extra (vierde) wissel en probeerde met vier aanvallers de Groene Ster-defensie te ontregelen. Nadat doelman Mark Voss knap redding bracht bij een vrije trap van Tevfik Ceyar kwam er behoudens enkele hachelijke momenten in de blessuretijd geen verandering meer in de 2-3 bekerwinst voor het hardwerkende Groene Ster.

Scherpenzeel – Groene Ster 2-3 (1-1). 31. Chefrino Eind 0-1, 42. Ismaïl Ouaddouh 1-1, 52. Dylan Zwartjes 1-2, 63. Sander Krijns 2-2, 81. Chefrino Eind 2-3. Scheidsrechter: Marcel Roeleveld (Vinkeveen). Geel: Mart Janssen (Scherpenzeel), Dennis Petit, Dylan Zwartjes, Swen Cornelissen, Chefrino Eind (allen Groene Ster).   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *