Groene Ster start volle week met uitduel bij OFC

Op de eerste zondag van de maand oktober maakt Groene Ster zich op voor het uitduel bij OFC in Oostzaan. De groen-witten staan aan de vooravond van een volle voetbalweek met na het duel tegen OFC op woensdagavond 7 oktober de landelijke bekerclash in Rijssen tegen Excelsior’31 en op zondag 11 oktober de enige Limburgse derby in de Derde Divisie zondag thuis tegen EVV. Mooie wedstrijden die helaas door de aangescherpte coronaregels niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Het eerste obstakel voor de manschappen van Maurice Verbunt, Diego Jongen en Jorrit Ritzen is OFC. In het debuutseizoen 2019-2020 in de Derde Divisie zondag troffen Groene Ster en OFC elkaar twee keer. In de seizoensouverture wist een onverzettelijk Groene Ster de eerste historische winst op divisieniveau te behalen door een 2-1 thuiszege. In Oostzaan lagen de verhoudingen anders en was het OFC dat Groene Ster een forse nederlaag (4-0) toediende. De ploeg uit Oostzaan zag na het afgebroken vorige seizoen een reeks basisspelers vertrekken en probeert met een gerenoveerde selectie met veel nieuwkomers weer een goed figuur te slaan in de top van de Derde Divisie zondag. Het nog ongeslagen OFC liet vorige week van zich spreken met een 1-3 uitzege bij titelpretendent OSS’20. Op eigen veld werd gewonnen van Westlandia (3-2) en een 1-1 remise behaald tegen nieuwkomer Hollandia.

Na de 3-0 zege op Gemert vermaakte Groene Ster ook tegen Quick het thuispubliek, maar vergat zichzelf te belonen met de volle buit tegen de Hagenezen (1-1). Echter de vele kansen die bij elkaar gevoetbald werden, zal Groene Ster vertrouwen moeten geven om ook komende zondag in Oostzaan voor een goed resultaat te gaan. Met een zesde plek op de ranglijst na de eerste vier duels kunnen de groen-witten terugkijken op een verdienstelijke eerste competitiemaand. Op bezoek bij OFC zal de equipe van Maurice Verbunt zich flink moeten wapenen in een confrontatie waar weer een nieuwe sportieve uitdaging wacht om een goed resultaat mee de bus in te nemen richting Heerlerheide.

Zondag 4 oktober 2020

OFC – Groene Ster

Locatie: Sportpark OFC

Scheidsrechter: Lars van Leeuwen uit Santpoort

aanvang: 14.30 uur (vertrek bus (zonder supporters): 09.45 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 5 Quick HSC’21 14.00 uur
04-10-2020 OFC Groene Ster 14.30 uur
Periode 1 UNA JOS Watergraafsmeer 14.30 uur
Unitas Blauw Geel’38/JUMBO 14.30 uur
ADO’20 OSS’20 14.00 uur
Hercules Hoogland 14.00 uur
EVV Hollandia 14.30 uur
Westlandia DEM 14.00 uur
Dongen Gemert 14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *