Groene Ster verliest met Hub Dirks opnieuw een clubman

De verslagenheid binnen Groene Ster is opnieuw enorm groot. Zaterdagmiddag 31 oktober ontvingen wij het bericht dat Hub Dirks op 66-jarige leeftijd plotseling was overleden. Hub Dirks was vanaf het moment dat hij vijf jaar geleden op de Ganzeweide in Heerlerheide kwam wonen nauw verbonden aan Groene Ster als supporter en als vrijwilliger in het onderhoud van onze accommodatie. Sinds zijn recente pensionering was Hub samen met Bart van Wersch en Matthew Stassar verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van onze kantine. Een taak die hij met veel kennis en ambitie uitvoerde.

Zijn betrokkenheid bij onze vereniging was enorm groot. Na Berry Schots verliest Groene Ster binnen een half jaar opnieuw een clubman en vrijwilliger.

Via onze coördinator onderhoud Peter Haenen, die Hub al ruim een kwart eeuw kende vanuit hun arbeidsverleden, kwam Hub bij Groene Ster terecht. Hub wilde zijn jarenlange bestuurlijke ervaring in zijn vorige woonplaats Roosteren, waar hij voorzitter was van de plaatselijke voetbalclub, graag ter beschikking stellen aan onze vereniging. Daarnaast wist Hub van aanpakken, geen klus in het onderhoud was hem teveel. Samen met de vaste vrijwilligers van Groene Ster, was hij in het voorjaar de kartrekker bij de renovatie van onze kantine. Wekenlang was hij vrijwel dagelijks met schilderwerkzaamheden aan de slag. Het eindresultaat mocht er dan ook zijn. Sinds dit seizoen, maakte hij samen met het nieuwe team kantinebeheerders, een frisse veelbelovende start die veel vertrouwen gaf voor de toekomst. Daarnaast was Hub een trouwe supporter van ons eerste elftal zowel in uit als thuiswedstrijden. Bij uitwedstrijden zat Hub steevast op zijn vaste plek vooraan in de bus op de eerste rij. Hij genoot dan ook met volle teugen van de prima resultaten van onze hoofdmacht in de competitie en de TOTO KNVB Beker. Zijn gezellige uitstraling met vaste kompanen aan het buffet bij thuiswedstrijden en bij uitwedstrijden aan een grote tafel met een biertje en een snack zullen wij allen gaan missen.

Hub, enorm bedankt voor alles wat je voor Groene Ster gedaan hebt. Wij zullen je gaan missen.

Wij wensen zijn vrouw Anke, zijn dochter Kelly en haar man Tim, kleindochter Joly en naaste familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.

Namens bestuur, leden, spelers en staf eerste elftal, onderhoudscommissie en kantinebeheerders.

Jos Op ’t Eijnde
Voorzitter RKSV Groene Ster

Vanwege de huidige omstandigheden zal het afscheid van Hub in besloten kring plaatsvinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *