Selectienieuws: Maikel van Kesteren naar Sportclub’25

Ondanks dat er niet gevoetbald wordt op sportpark Pronsebroek vanwege de coronacrisis wordt er achter de schermen door de technische commissie hard gewerkt aan de samenstelling van de nieuwe selectie in het komende seizoen 2021-2022. In de komende periode zullen wij u informeren over nieuws omtrent de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen.

Maikel van Kesteren naar Sportclub’25
Op 26 november 2020 publiceerden wij dat Groene Ster 1 het vanaf de zomer van 2021 moet doen zonder Maikel van Kesteren. Onze aanvoerder gaf aan in een gesprek met de leiding van de club afscheid te nemen van de vereniging aan het einde van het lopende seizoen. De 34-jarige Maikel van Kesteren is bezig aan zijn veertiende achtereenvolgende seizoen als speler voor de hoofdmacht van Groene Ster. Hij werd in die tijd tweemaal kampioen (eerste klasse en hoofdklasse) en won tweemaal de districtsbeker met Groene Ster. Ook werden de laatste jaren diverse bekersuccessen bereikt, hetgeen wedstrijden tegen eredivisieclubs Heerenveen, VVV-Venlo en AZ opleverden.

Sinds afgelopen weekend is er ook duidelijkheid over de sportieve toekomst van de vertrekkende captain. De nadrukkelijke wens van Maikel is om nog twee seizoenen op een lager niveau te kunnen blijven voetballen. Deze uitdaging is de ambitieuze tweedeklasser Sportclub’25 uit Bocholtz geworden, waar oud-Groene Ster speler en (assistent) trainer Remo Gielkens hoofdtrainer is. “De cultuur in de club en de sportieve ambities spreken mij aan, daarnaast is trainer Remo Gielkens geen onbekende voor mij. Bij Groene Ster hebben wij prima samengewerkt. Zijn voetbalvisie past goed bij mij”, vertelt van Kesteren die met Groene Ster op 7 oktober 2020 bij Excelsior’31 zijn voorlopige laatste wedstrijd speelde toen de tweede coronagolf roet in het eten gooide. De teller voor wat betreft officiële wedstrijden staat inmiddels al op 447 duels en hopelijk krijgt het lopende seizoen 2020-2021 alsnog een passend vervolg. “Ik heb bij Groene Ster een mooie en succesvolle tijd meegemaakt die ik graag met officiële wedstrijden wil afsluiten.”

Het huwelijk tussen Groene Ster en Maikel van Kesteren zal echter niet helemaal verbroken worden, de technische leiding van Groene Ster en Maikel zullen kennis en ervaring blijven uitwisselen daar waar gewenst. Ongeacht het sportieve verloop van het seizoen 2020-2021 zal Groene Ster aan het einde van het seizoen op gepaste wijze aandacht schenken aan het vertrek van clubicoon Maikel van Kesteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *