Speeldagenkalender seizoen 2021-2022

De speeldagenkalenders voor het amateurvoetbal van het seizoen 2021/2022 zijn bekend. Het seizoen start met de landelijke TOTO KNVB Beker in het weekend van 14/15 augustus 2021. De KNVB dient nog een beslissing te nemen in welke bekerronde Groene Ster instroomt, nadat dit seizoen het hoofdtoernooi werd bereikt en de KNVB vervolgens alle amateurclubs van deelname weerhield door de coronaregels.

De tweede en derde divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 21 en 22 augustus 2021. De hoofdklasse mannen begint een weekend later op 28 en 29 augustus. De meeste reguliere competities gaan van start in het weekend van 25 en 26 september 2021.

Bij het samenstellen van het speelschema voor het amateurvoetbal is uitgegaan van een situatie waarbij het weer mogelijk is in competitieverband te kunnen voetballen.

Enkele belangrijke zaken voor het seizoen 2021/2022 op een rij:

  • Evenals vorig seizoen is in de kalenders van categorie B (senioren en jeugd) rekening gehouden met de schoolvakanties.
  • Op basis van de resultaten van een eerder onder spelers en bestuurders gehouden enquête wordt de proef in district Noord met betrekking tot de bekercompetitie opnieuw toegepast voor dit seizoen. De eerste ronde van de beker van de categorie B senioren mannen wordt in knock-out vorm gespeeld. In Zuid 2 geldt eveneens dat er in dit kader ook sprake is van een proef, met dien verstande dat deze wordt toegepast bij de categorie B voor de jeugd.
  • Op landelijk niveau komt een aparte kalender van schema 8 voor de organisatie van een O23 competitie. Voor de O23 competitie in categorie B wordt, op basis van het aantal aanmeldingen, de speeldagenkalender op een later stadium bekendgemaakt.
  • Een aparte kalender voor de pupillen (JO7 t/m JO12) die ook in het komende seizoen in 4 fasen gaan spelen.

Bekijk speeldagenkalender Landelijk seizoen 2021-2022

Bekijk speeldagenkalender Zuid I en Zuid II seizoen 2021-2022

Bekijk info 4-fasenvoetbal pupillen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *