Selectienieuws: Safouane Ahidar keert terug bij Groene Ster

Ondanks dat er niet gevoetbald wordt op sportpark Pronsebroek vanwege de coronacrisis wordt er achter de schermen door de technische commissie hard gewerkt aan de samenstelling van de nieuwe selectie in het komende seizoen 2021-2022. In de komende periode zullen wij u informeren over nieuws omtrent de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen. In dit zevende bericht kunnen wij u nieuws geven over de tweede nieuwkomer in de selectie van hoofdtrainer Maurice Verbunt.

Safouane Ahidar keert terug bij Groene Ster
De 21-jarige Safouane Ahidar keert in het nieuwe seizoen terug bij Groene Ster, de club waar hij als jong spelertje op 5-jarige leeftijd met voetballen begon. De voetbaltalenten van de aanvallend ingestelde speler bleven niet lang onopgemerkt en Safouane stapte al snel over naar de jeugdopleiding van MVV. Hier werd hij gescout door het Belgische Standaard Luik en later op 14-jarige leeftijd door KRC Genk. Na drie succesvolle jaren bij KRC Genk, verkaste de linkspoot naar SC Cambuur in het hoge Noorden. Omdat speeltijd in het eerste elftal uitbleef, keerde Safouane terug naar Limburg. Onder leiding van Eric van der Luer ging hij van start bij Jong Roda JC. Bij de start van het vorig seizoen speelde Safouane met de hoofdmacht van Roda JC mee in de oefenwedstrijd tegen Groene Ster 1.

Na vele jaren nu dus een terugkeer bij zijn oude club op Heerlerheide, waar hij op jonge leeftijd in de wijk Zeswegen woonde maar al snel verhuisde naar Geleen en daar nog steeds woonachtig is. In het huidige seizoen zag de balvaardige Safouane een aantal stages bij profclubs in binnen en buitenland vroegtijdig worden afgebroken in verband met de coronamaatregelen. Tussendoor trainde de aanvaller steeds mee met de selectie van Groene Ster. Dit beviel zowel de technische staf van Groene Ster als Safouane dermate prima, hetgeen nu tot tevredenheid van beide geresulteerd heeft in een definitieve overstap naar Groene Ster in het nieuwe seizoen 2021-2022.

Safouane Ahidar over zijn terugkeer bij Groene Ster: “Groene Ster is een club die altijd in mijn hart heeft gezeten, omdat het mijn eerste club is waar ik ooit ben begonnen. Ik hoop dat ik het team kan helpen in de toekomst om voor het kampioenschap te gaan. Ik ben er goed opgevangen afgelopen half jaar en wij hopen samen op een mooie toekomst bij Groene Ster.”

Groene Ster heet Safouane van harte welkom bij onze club en wenst hem veel succes toe.

Met de komst van Safouane Ahidar spelen in de nieuwe selectie van Groene Ster vier spelers die in hun voetbalcarriรจre zijn uitgekomen voor de jeugdafdeling van Groene Ster, daarna de stap naar de jeugdopleiding van een BVO (Betaald Voetbal Organisatie) gemaakt hebben en vervolgens daar zijn doorgedrongen tot selectiespeler van het eerste elftal om tot slot terug te keren naar hun oude club. Naast nieuwkomer Safouane Ahidar zijn dit Danny Stassar en Raf Mertens (beiden Roda JC) en Mo Kourouma (Fortuna Sittard).

Safouane Ahidar aan de bal in de oefenwedstrijd Groene Ster – Jong Roda JC van verleden jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *