Selectienieuws: Steunpilaren Roy Janssen en Dave Velraeds verlaten Groene Ster

Ondanks dat er niet gevoetbald wordt op sportpark Pronsebroek vanwege de coronacrisis wordt er achter de schermen door de technische commissie hard gewerkt aan de samenstelling van de nieuwe selectie in het komende seizoen 2021-2022. In de komende periode zullen wij u informeren over nieuws omtrent de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen. In dit negende bericht belichten wij het naderende vertrek van twee jarenlange vaste waarden in de basis van Groene Ster 1.

Roy Janssen
Na maar liefst tien seizoenen zal Roy Janssen Groene Ster aan het einde van het seizoen verlaten. De 32-jarige Roy Janssen was al die jaren een boegbeeld in ons elftal, een van de steunpilaren die er altijd stond. De onverzettelijke en strijdlustige middenvelder heeft dan ook een groot aandeel gehad in de stappen, die Groene Ster de laatste jaren heeft mogen maken op sportief vlak. Roy kwam in de zomer van 2011 over van VV Schaesberg en speelde in seizoen 2011-2012 op 20 augustus 2011 zijn eerste officiële duel voor Groene Ster in de met 5-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen GSV’28. Nu door corona een streep is gezet door het lopende seizoen is de gewonnen bekerwedstrijd bij Excelsior’31 in Rijssen op 7 oktober 2020 zijn laatste officiële wedstrijd in het Groene Ster-shirt geweest. Na 290 officiële duels voor de sterdragers heeft Roy de keuze gemaakt om terug te keren naar tweedeklasser VV Schaesberg in zijn woonplaats. Roy kijkt terug op een mooie periode bij Groene Ster met onvergetelijke successen. Mede door de komst van een tweede kindje in huize Janssen en een drukke baan heeft Roy het besluit genomen om afscheid te nemen van voetbal op derde divisie niveau. In zijn afscheidswoord naar zijn ploeggenoten sprak Roy de volgende alleszeggende woorden over Groene Ster. “Ondanks de komst van veel nieuwe spelers dit seizoen, stonden we er direct als hecht team, zowel binnen als buiten het veld; met meteen de nodige successen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het helemaal goed met jullie gaat komen volgend seizoen in de derde divisie èn beker.”

Dave Velraeds
Buiten een uitstapje naar BSV Limburgia in seizoen 2015-2016 was de 29-jarige Dave Velraeds vanaf seizoen 2012-2013 acht seizoenen lang een onbetwiste basisspeler bij Groene Ster 1. Dave was met zijn enorme gedrevenheid de heerser op de linkerflank. Een onschuldige trainingspartij bij het O18-team van zijn werkgever PSV, waar Dave fysiotherapeut is, zorgde ervoor dat de linksback afgelopen zomer een hernieuwde knieblessure opliep. Na een operatie in augustus 2020 zit Dave nu midden in de revalidatie. De knieblessure en zijn werk bij PSV zijn belangrijke redenen dat Dave ervoor gekozen heeft om in het nieuwe seizoen op lager niveau te gaan voetballen in de eerste klasse bij BSV Limburgia. De combinatie PSV/Groene Ster was altijd al een uitdagende combinatie voor Dave. Nu hij in de toekomst mogelijk een iets andere rol krijgt bij de Eindhovenaren zal er nog meer tijd in zijn werk geïnvesteerd moeten worden waardoor de combinatie met voetballen op derde divisie niveau niet meer optimaal in te vullen is. Dave Velraeds over zijn vertrek: “Als ik ergens voor ga, doe ik dat voor honderd procent. Dat kan ik in de toekomst niet meer geven aan Groene Ster en dus een reden om een andere keuze te maken.” Tegen zijn teamgenoten sprak Dave de volgende woorden: “Ik wil jullie nu alvast allemaal bedanken voor de geweldige tijd en hoogtepunten die we samen mochten beleven de afgelopen jaren! Jullie zijn geweldige teamgenoten geweest en ik ben trots onderdeel te zijn geweest van dit team! Voor de jongens die dit seizoen bij de club zijn gekomen, kan ik alleen maar zeggen: Jammer dat ik niet met jullie heb gespeeld omdat ik enorm veel zin had om samen te werken voor nieuwe successen. Ik ga jullie missen, maar blijf voor altijd betrokken bij Groene Ster als supporter en wie weet in welke rol ook in de toekomst.”

Bestuur, staf en supporters van Groene Ster zijn trots dat twee steunpilaren als Roy Janssen en Dave Velraeds beide vele seizoenen en samen dik 400 wedstrijden onze clubkleuren hebben verdedigd. De dank daarvoor is enorm. Tevens wensen wij beide spelers veel succes in het aankomende seizoen bij hun nieuwe verenigingen.

Uiteraard, als de coronamaatregelen het toelaten tegen die tijd, zulllen wij Roy en Dave aan het einde van het seizoen een passend afscheid aanbieden bij RKSV Groene Ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *