Selectienieuws: Mo Kourouma en Julien Clout verlengen bij Groene Ster

Ondanks dat er niet gevoetbald wordt op sportpark Pronsebroek vanwege de coronacrisis wordt er achter de schermen door de technische commissie hard gewerkt aan de samenstelling van de nieuwe selectie in het komende seizoen 2021-2022. In de komende periode zullen wij u informeren over nieuws omtrent de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen. In het twaalfde bericht vallen er wederom twee blijvers te noteren in de selectie van Groene Ster 1.

Mo Kourouma
De 23-jarige Mo Kourouma verlengt zijn verblijf bij Groene Ster en gaat komend seizoen beginnen aan het 4e seizoen bij de sterdragers. De Nederlands-Guinees voetballer keerde in seizoen 2018-2019 na twee seizoenen Fortuna Sittard terug bij Groene Ster. Mo kwam in 2013 over van Wijlre naar Groene Ster. Dit gebeurde op advies van oud-Groene Ster doelman Marcel Maessen, zijn jeugdtrainer bij Wijlre JO15-1. Mo speelde in de jeugd van Groene Ster in totaal drie seizoenen in de hoofdklasse, twee seizoenen op de JO17-1 en een seizoen in de JO19-1. Met Mo Kourouma kan hoofdtrainer Maurice Verbunt beschikken over een veelzijdige speler die op meerdere posities -aanvallend en verdedigend- uit de voeten kan. En zoals Mo zelf zegt: “Als kind van de club moet ik komend seizoen definitief doorbreken.” Groene Ster wenst de allrounder daarbij alle succes.

Julien Clout
Verdediger Julien Clout zal ook komend seizoen aan Groene Ster verbonden blijven. De vorig seizoen van hoofdklasser OJC Rosmalen overgekomen centrale verdediger bevalt het prima op sportpark Pronsebroek en gaat voor de uitdaging om gedurende een volledig seizoen een basisplaats te veroveren in de selectie van de groen-witten. Julien speelde tot 2018 vijf seizoenen bij EVV in Echt. Vervolgens waren Achillesโ€™29 (Derde Divisie Zaterdag) uit Groesbeek en OJC Rosmalen (hoofdklasse B) zijn clubs alvorens de overstap te maken naar Groene Ster. De in Roermond woonachtige mandekker, die tot 18e levensjaar deel uitmaakte van de jeugdopleiding van MVV Maastricht, is vol ambitie om te slagen in de Derde Divisie. Groene Ster wenst Julien veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *