Groene Ster start TOTO KNVB Beker 2021-2022 in tweede kwalificatieronde

Nadat de KNVB de definitieve speeldagenkalender voor seizoen 2021-2022 bekend maakte, is er inmiddels ook nieuws met betrekking tot de TOTO KNVB Beker voor het nieuwe seizoen.

De KNVB heeft de teams aangewezen die in het seizoen 2021-2022 mogen deelnemen aan de landelijke TOTO KNVB Beker. De bond moest een beslissing nemen omdat de TOTO KNVB Beker dit seizoen is uitgespeeld zonder amateurclubs, die uit de competitie werden gehaald omdat ze vanwege corona niet konden trainen. Ook de toernooien om de districtsbekers – waar de deelnemers voor de landelijke beker uitkomen – konden niet worden afgemaakt.

Mede daarom heeft de KNVB beslist dat er komend seizoen minder amateurverenigingen meedoen in de TOTO KNVB Beker, namelijk 56. Het gaat om de teams uit de Tweede Divisie en de Derde Divisie. Plus vier ploegen van lager niveau die in dit seizoen uit het toernooi werden gehaald: Achilles Veen, Capelle, DTS Ede en Sliedrecht.

Door dit besluit zal Groene Ster in het nieuwe seizoen instromen in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker, nadat dit seizoen de groen-witten voortijdig uit het hoofdtoernooi werden gezet vanwege corona.

Amateurclubs in TOTO KNVB Beker seizoen 2021-2022:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *