Finales bekend voor slotdag Pronsebroek Cup

Na een interlandperiode van een week werd de Pronsebroek Cup hervat op zaterdag 17 april 2021 met de vierde en voorlaatste speeldag. Zaterdag 24 april worden de finales gespeeld en komt een einde aan dit nu al geslaagde onderlinge toernooi tussen de jeugdteams van RKSV Groene Ster. Alle deelnemers ontvangen een blijvende herinnering in de vorm van een trofee of medaille (pupillen) en een sleutelhanger (junioren). Onze videopartner Moonen Movies zal meerdere finales live uitzenden tijdens de finaledag op het YouTube-kanaal van Moonen Movies.

Onderstaand een verslag opgetekend door Patrick van Tilburg met de hoogtepunten van de vierde wedstrijddag.

De teamindelingen, wedstrijdschema’s, uitslagen en standen kun je terugvinden op een speciaal hiervoor gemaakte website, die overigens ook zeer goed leesbaar is op een smartphone: https://tournify.nl/live/pronsebroekcup

JO7-JO8: Vermoeidheid slaat toe
Door de vele interlandverplichtingen van de JO7-JO8 spelers, werd besloten om deze ronde van Pronsebroek Cup te laten vervallen. Op 24 april worden de laatste wedstrijden gespeeld en zal bepaald worden welk team zich als eerste cupwinnaar mag noemen van dit toch al zeer geslaagde toernooi.

JO9-JO10: Manchester United – Redbull Leipzig in finale
Het was geen verrassing te noemen dat beide uitstekend presterende teams de finale zouden halen. Een titanenstrijd waar vuurwerk wordt verwacht, wie gaat er met de Cup met de kleinen oren vandoor?

JO11-JO12-MO13: “PSG zonder trainer Jeurissen naar overwinning”
De officiële lezing was dat PSG trainer Jeurissen andere verplichtingen had, echter is de vraag of het bestuur het vertrouwen in de trainer niet heeft opgezegd, onder leiding van de assistent trainer Jeroen boekte PSG een nipte overwinning tegen VFL Wolfsburg (3-4) waarbij dank uit kan gaan naar de uitstekend keepende Justin Vondenhoff die PSG op de been hield. We zijn benieuwd of trainer Jeurissen weer op de bank zit als de finale gespeeld gaat worden, het bestuur van PSG was niet beschikbaar voor commentaar.

JO13-JO15: Liverpool en Lyngby BK spelen finale, Bayern verrast Real Madrid
Ook in deze categorie geen verrassingen, aangezien Liverpool en Lyngby BK de finale gaan spelen. Bayern München werd onderschat door Real Madrid en piekte op het juiste moment, met als resultaat een 8-4 overwinning, en speelt nu voor de 5e plaats.

MO15/MO19: De generale repetitie voor de finaledag werd afgewerkt met een niet verrassend gelijkspel.

JO17/JO19: Juventus in finale tegen Bayern
Nadat Juventus in de laatste wedstrijd van de groepsfase de tweede plaats in beslag nam, rekende het in de kruisfinale af met Borrusia Dortmund, 12-2. De volgende “Angstgegner” staat echter weer in de startblokken, na een zeer moeizame overwinning op het onvoorspelbare Inter Milan, dat met vier JO15 spelers aantrad wegens een blessuregolf in de selectie.

Bekijk foto’s Pronsebroek Cup (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *