Pronsebroek Cup komt met finaledag aan zeer geslaagd einde

Op de zonnige zaterdag 24 april vond de spannende finaledag plaats van de Pronsebroek Cup, het onderlinge toernooi tussen de diverse jeugdteams van RKSV Groene Ster. Onderstaand een verslag opgetekend door Patrick van Tilburg met de hoogtepunten van de slotdag.

Alle uitslagen en standen kun je terugvinden op een speciaal hiervoor gemaakte website, die overigens ook zeer goed leesbaar is op een smartphone: https://tournify.nl/live/pronsebroekcup

JO7-JO8: Atletico Madrid eerste winnaar van Pronsebroek Cup
In de JO7/JO8 poule is het Atletico Madrid wat zich de eerste officiële Pronsebroek Cup winnaar mag noemen. Een geweldig toernooi met veel strijd en passie maar zeker ook sportiviteit, en waar de GSFA scouts al hun notities en bevindingen heeft verzameld, en doorgespeeld aan trainer Maurice Verbunt over de talenten van de toekomst.

JO9-JO10: Manchester United verslaat RB Leipzig in Finale
Het was geen verrassing te noemen dat beide uitstekend er een spannende finale van zouden maken. Een finale waar uiteindelijk Manchester United als winnaar het toernooi afsloot na een 8-3 overwinning op RB Leipzig.

JO11-JO12-MO13: “PSG cup-winner”
Onduidelijk is waarom PSG wederom moest aantreden zonder trainer Jeurissen, maar aangezien Paris St. Germain onder de bezielende leiding van assistent-trainer Jeroen toch de cup pakt is niet verrassend te noemen.
Het Jeroen effect heeft de spelers van PSG goed gedaan, en zij verslaan FC Barcelona met 5-1 in de finale, na een moeizame eerste helft.

Tygo Jeurissen hierover voor de camera’s van Moonen Movies: “Eerst stonden we met 1-0 achter en toen hadden we rust, we hadden in de eerste helft ook wel veel kansen, maar daarna (tweede helft red.) hebben we een paar keer gescoord.” En vol trots liet hij de cup met de kleine oren zien.

JO13-JO15: Lyngby BK verrast Liverpool
Daar waar Liverpool licht favoriet was in deze finale, was het toch Lyngby die er met de overwinning vandoor ging.
Trainer Adema, die voor zijn team(s) speciale finaleshirts had laten ontwerpen was buiten zinnen van vreugde.

MO15/MO19: Geen Finale, maar wel een live wedstrijd van de dames teams van Groene ster, waar gretig gescoord werd.

JO17/JO19: Juventus en Bayern sluiten toernooi af met spektakelstuk
Het verrassende Juventus dat op de laatste speeldag van de Poule de tweede plaats innam, en in de kruisfinale genadeloos afrekende met Dortmund, pakt verrassend de winst tegen Bayern München. Een droomfinale qua voetbal en emotie, die uiteindelijk eindigde in een 3-4 overwinning voor Juventus, in een wedstrijd die tot de laatste seconde spannend bleef.

En daarmee kwam een einde aan de eerste Pronsebroek Cup, waar wij als organisatie hebben genoten van de grote hoeveelheid spelers en speelsters die iedere week weer hun beste been(tjes) hebben voorgezet, en alle vrijwilligers, van coaches tot scheidsrechters tot materiaalmannen en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.

Speciaal woord van dank ook aan Tom de Cock Fotografie voor het vastleggen van weer veel mooie herinneringen op de gevoelige plaat, en Moonen Movies voor de live uitzendingen via Youtube en het verslag van de finaledag.

Bekijk foto’s Pronsebroek Cup (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *