Groene Ster maakt zich op voor ouverture Derde Divisie thuis tegen DEM

Groene Ster maakt zich op voor de seizoensouverture in de Derde Divisie Zondag. Zondagmiddag 22 augustus om 14.30 uur gaat het los als de groen-witten seizoen 2021-2022 aftrappen met een thuisduel op sportpark Pronsebroek tegen DEM uit Beverwijk.

Op zondag 4 oktober 2020 speelde Groene Ster de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2020-2021. Bij OFC in Oostzaan werd in de eindfase een spectaculaire uitzege geboekt (2-3). Waar iedereen zich opmaakte voor de Limburgse derby tegen EVV van een week later gooide corona voor het tweede achtereenvolgende seizoen roet in het eten. Na de promotie in 2019 heeft Groene Ster nu twee vroegtijdig afgebroken competities in de Derde Divisie Zondag meegemaakt. Alles is er aan gelegen om de nieuwe voetbaljaargang 2021-2022 een volledige competitie (34 wedstrijden) te spelen. 322 dagen na die laatste officiële competitiewedstrijd in Oostzaan zal komende zondag de bal weer voor het echt rollen en de aftrap plaatsvinden van het nieuwe seizoen. Na een gedegen voorbereiding met zeven oefenwedstrijden zal er vanaf zondag elke week gestreden moeten worden voor de punten en zal elk duel als een sportieve uitdaging gelden. Groene Ster boekte afgelopen zaterdag een aardige opsteker door het laatste oefenduel tegen tweededivisionist GVVV in winst om te zetten (2-1). Nu wacht DEM als tegenstander, een ploeg die Groene Ster in de afgelopen seizoenen al twee keer eerder trof in een uitduel. In Beverwijk werd vorig seizoen in de schamele vijf gespeelde competitieduels de enige nederlaag (3-1) geleden, een seizoen eerder won Groene Ster bij DEM met 0-2. Net als Groene Ster maakte DEM twee jaar geleden vanuit een kampioenschap (hoofdklasse A) de stap naar de Derde Divisie Zondag. De ploeg van trainer Kiriakos Kalaitzis heeft al een officiële wedstrijd in de benen. Vorige week zaterdag werd voor de eerste kwalificatieronde gespeeld in de landelijke beker en verloren de Beverwijkers via strafschoppen van Sparta Nijkerk. In Heerlerheide zal DEM de nare smaak van de bekeruitschakeling willen rechtzetten.

Groene Ster heeft een goede oefencampagne achter de rug. De ploeg van Maurice Verbunt, Jorrit Ritzen en Diego Jongen lijkt klaar om voor eigen publiek alles in het werk te stellen om een vliegende start te maken in de nieuwe competitie. In de lange voorbereiding heeft de technische staf met de nieuwe selectie kunnen smeden aan het team en de gewenste speelwijze. Wij hopen u komende zondag op sportpark Pronsebroek als vanouds weer te mogen begroeten voor de seizoensopening in de Derde Divisie Zondag. 

Minuut stilte:
* Voor het begin van de wedstrijd zal er een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan de vorige week op 91-jarige leeftijd overleden Harrie Moberts senior, het oudste lid van RKSV Groene Ster.

Coronamaatregelen bij RKSV Groene Ster:
* Voor toeschouwers geldt zondag een verplichte registratie (naam en telefoonnummer) bij de ingang van het sportpark.
* Neem altijd de geldende veiligheids- en hygiëneregels in acht die opgesteld zijn door het RIVM.


Zondag 22 augustus 2021

Groene Ster – DEM

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Max Kok

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 1 Hercules Unitas 14.00 uur
22-08-2021 Hoogland Gemert 14.00 uur
Periode 1 ADO’20 OFC 14.00 uur
  Dongen JOS Watergraafsmeer 14.00 uur
  Hollandia UNA 14.00 uur
  Quick Westlandia 14.00 uur
  Blauw Geel’38/JUMBO OSS’20 14.00 uur
  HSC’21 EVV 14.30 uur
  Groene Ster DEM 14.30 uur

 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 22 augustus 2021 zijn er bij de wedstrijd Groene Ster 1 – DEM 1 twee pupillen van de week: de 9-jarige Xavi Wijnen en de 8-jarige Joey Duisings. Twee talentvolle jeugdspelers die Groene Ster verlaten en de stap maken naar de jeugdopleiding van Roda JC om te gaan spelen in het JO11 team van Roda JC. Bij Groene Ster speelden beide talenten in JO9-1.

Groene Ster wenst Xavi en Joey veel succes bij Roda JC.

SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

 
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *