Groene Ster opent competitie met volle buit tegen DEM

Voor het derde achtereenvolgende seizoen heeft Groene Ster de ouverture in de Derde Divisie Zondag in winst omgezet. Na de winstpartijen (2-1) op OFC in seizoen 2019-2020 en JOS Watergraafsmeer (1-0) in seizoen 2020-2021 werd afgelopen zondag het Beverwijkse DEM met 3-0 verslagen. De 2-0 voorsprong met rust via doelpunten van Dylan Zwartjes (strafschop) en Safouane Ahidar werd kort in de tweede helft uitgebreid via middenvelder Bryan Simons. Een verdiende zege voor de groen-witten welke in de tweede helft zelfs iets hoger had kunnen uitvallen.

322 dagen geleden speelde Groene Ster voor het laatst een competitieduel toen bij OFC in Oostzaan een spectaculaire zege (2-3) werd geboekt. Eindelijk was het dan afgelopen zondag zover. Na een goede voorbereiding werd er weer voor het ‘echie’ gevoetbald met DEM als opponent. Na een minuut stilte voor het overlijden van Harrie Moberts senior, het oudste lid van Groene Ster, begonnen de groen-witten sterk aan de ouverture met na twee minuten meteen een dot van een kans voor Bo Breukers, die zijn inzet gekeerd zag worden door DEM-goalie Dennis Flecken. In de beginfase spelfases voor beide teams over en weer, met Groene Ster dat de voorsprong wist te nemen. Nadat een schotpoging van Mehmet Gencer aan Beverwijkse zijde over het doel van Mark Voss vloog, zorgde captain Dylan Zwartjes na een dik kwartier vanuit een rake strafschop voor de 1-0 openingstreffer. Arbiter Max Kok wees resoluut naar de stip nadat uit een Groene Ster-aanval de mee opgekomen Shaquille Simmons werd gevloerd binnen de beruchte lijnen. Groene Ster hield de voorwaartse druk aan en dat resulteerde luttele minuten na de 1-0 ook in de 2-0 nadat Safouane Ahidar zichzelf vrijspeelde en met links hard uithaalde in de korte hoek. Op een goed bezet sportpark Pronsebroek bleek voor rust alleen de met een blessure uitgevallen Danny Stassar de enige opwinding. De verdediger moest noodgedwongen naar de kant en werd met verve vervangen door nieuwkomer Joris de Kleijn.

Wie had gedacht dat na de thee de bezoekers op zoek gingen naar de aansluitingstreffer kwam bedrogen uit. Amper uit de kleedkamers was het wederom de beurt aan Groene Ster en na een voorzet van Dylan Zwartjes wist Bryan Simons de bal via zijn knie achter de DEM-doelman te krijgen. 3-0 en Groene Ster op rozen. DEM-trainer Kalaitzis paste de nieuwe spelregel toe voor wat betreft het nieuwe wisselaantal van vijf spelers. Maar ook de drie wissels na een uur en de twee wissels aan DEM-zijde zo’n tien minuten voor het eindsignaal konden een hard werkend Groene Ster niet in verlegenheid brengen. Sterker nog, de beste kansen waren voor de groen-witten om de score verder op te vijzelen. Riante doelkansen van Bo Breukers en Swen Cornelissen vonden het netje niet en ook een vrije trap van invaller Yoëll Henssen werd door door DEM-doelman Flecken uit de kruising getikt. Aan de andere kant probeerde DEM nog gevaar te stichten, maar als dat al gebeurde was er nog altijd Mark Voss als betrouwbare sluitpost. Zo hield de Groene Ster-goalie de nul door een verraderlijk schot van Erkan Altun uit zijn doel te ranselen.

Na het laatste fluitsignaal van een vlekkeloos fluitende arbiter Max Kok konden de eerste drie (doel)punten worden genoteerd voor Groene Ster en daar viel weinig op af te dingen. Komende zondag wacht op sportpark Zeelst in Veldhoven het eerste uitduel voor Groene Ster bij UNA, dat dit jaar voornemens is om hoge ogen te gooien en de competitie eveneens van start ging met een winstpartij bij Hollandia (0-2). Weer een mooie uitdaging voor de manschappen van Maurice Verbunt, Jorrit Ritzen en Diego Jongen.

Groene Ster – DEM 3-0 (2-0). 19. Dylan Zwartjes (strafschop) 1-0, 21. Safouane Ahidar 2-0, 46. Bryan Simons 3-0. Scheidsrechter: Max Kok.

Bekijk foto’s Groene Ster – DEM (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *