Groene Ster in tweede helft onderuit bij UNA

Groene Ster heeft de openingszege in de Derde Divisie Zondag tegen DEM (3-0) geen goed vervolg kunnen geven. Op bezoek bij UNA werd na een gelijkopgaande eerste helft (1-1) een uiteindelijke geflatteerde nederlaag van 4-1 geleden in een tweede helft waarin enkele defensieve steken aan Groene Ster-zijde door de thuisclub werden afgestraft.

Op de laatste zondag van augustus speelde Groene Ster onder gestaag vallende regen de eerste uitbeurt van het seizoen op bezoek in Veldhoven bij UNA, een vereniging die al jarenlang op divisieniveau acteert en dit seizoen pretendeert op bovenin mee te draaien. Groene Ster en UNA hadden al de eerste driepunter op zak, dus op voorhand een aardige ontmoeting. Beide teams begonnen met een eerste wapenfeit. Rob van Boekel schoot namens UNA hoog over en een schotpoging aan de andere kant van Swen Cornelissen belandde op de vuisten van UNA-goalie Derix nadat een kansrijke poging voor Chefrino Eind werd geblokt. De voorsprong voor de gastheren kwam er nadat UNA-spits Serhat Koç de buitenspelval omzeilde en moederziel alleen voor Mark Voss wist af te ronden: 1-0. Groene Ster, zonder de geblesseerde Danny Stassar, Dylan Zwartjes en Shola Olugbega, zocht daarna aanvallend vaker het UNA-doel op en nadat arbiter Lensink een overtreding in het strafschopgebied op Swen Cornelissen wegwuifde, kwam de gelijkmaker op het scorebord. Flankaanvaller Safouane Ahidar dribbelde op aan de rechterkant, zocht de combinatie met Bo Breukers en liet in de kaats met een verwoestende uithaal in de rechterbovenhoek UNA-doelman Yannick Derix kansloos: 1-1. Tot aan de thee hield Groene Ster gelijke tred met de thuisclub waardoor de 1-1 ruststand een logisch gevolg was.

Na de kantwisseling kende Groene Ster een onherkenbare periode van terugval waarin UNA via twee rake uithalen vanaf randje strafschopgebied door Rob van Boekel voor de 2-1 en 3-1 zorgde. Mooie doelpunten, maar de totstandkoming van de tegentreffers en de teveel vrije ruimte voor de 34-jarige UNA-routinier mocht Groene Ster zichzelf aanrekenen. Ondertussen had Swen Cornelissen de gelijkmaker op de schoen na goed voorwerk van Safouane Ahidar en Joey Dekkers, echter op het kletsnatte kunstgrasveld raakte de Groene Ster-aanvaller de bal niet volledig waardoor UNA-doelman Derix kon ingrijpen. De derde Veldhovense treffer zorgde er feitelijk voor dat de angel uit het spel geraakte en Groene Ster ondanks enkele wissels en een paar speldenprikjes er niet meer bovenop kwam. Dat het vlak voor het eindsignaal nog 4-1 werd via Samuel Franssen was louter voer voor de statistieken.

Op naar de maand september met vier competitieduels (Gemert, ADO’20, Westlandia, OSS’20) in de Derde Divisie Zondag en het midweekse bekertreffen tegen Kozakken Boys voor de TOTO KNVB Beker. Zondag wacht speeldag 3 en liggen er weer nieuwe kansen om de rug te rechten als Gemert op bezoek komt op sportpark Pronsebroek. Traditioneel en al jarenlang een spannende ontmoeting in de top van het amateurvoetbal.

UNA – Groene Ster 4-1 (1-1). 9. Serhat Koç 1-0, 15. Safouane Ahidar 1-1, 52. Rob van Boekel 2-1, 69. Rob van Boekel 3-1, 90. Samuel Franssen 4-1. Scheidsrechter: Jeremy Lensink (Arnhem).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *