Doelpuntrijk gelijkspel Groene Ster in spektakelstuk tegen Gemert

Op een zonovergoten sportpark Pronsebroek eindigde het treffen tussen Groene Ster en Gemert op de derde speeldag van de competitie in een 3-3 gelijkspel. Na dik een half uur voetbal waren er al vijf doelpunten geproduceerd en ging Groene Ster de rust in met een 2-3 achterstand. Na kansen over en weer in de tweede helft wist een hard werkend Groene Ster toch nog de gelijkmaker op het scorebord te zetten door een formidabele uithaal in de voorlaatste minuut van Amin Elalji.

In de beginfase van het duel Groene Ster – Gemert gebeurde er van alles en werden de vijandelijke doelen door beide ploegen meermaals opgezocht. Doelpunten bleven dan ook niet uit. De bezoekers opende het doelpuntenfestijn door een raak schot van Ralf Kemper (0-1). Binnen vijf minuten kantelde Groene Ster het duel in haar voordeel en was het de equipe van Maurice Verbunt die de voorsprong pakte. Eerst kreeg Chefrino Eind op aangeven van Amin Elalji vrije doortocht richting Gemert-doel om het vervolgens met een lobje bekwaam af te maken (1-1). Een paar minuten later kapte Bo Breukers de bal naar zijn linkervoet om vervolgens met een verdekt schot Gemert-doelman Stefan Tielemans het nakijken te geven: 2-1. De voorsprong voor de groen-witten bleef niet al te lang intact. Nadat eerst nog Mark Voss met een voortreffelijke redding Gemert-aanvaller Chafik Mezziani van scoren hield en Gemert-aanvoerder Joost Habraken in kansrijke positie naast het doel kopte, was het na een half uur weer gelijk. Joop Daniëls schoot raak vanaf de stip nadat de defensie van Groene Ster er niet goed uit zag (2-2). Zeven minuten later waren de rollen weer omgedraaid nadat Groene Ster de bal niet uit het strafschopgebied kreeg en wederom Joop Daniëls scherprechter was namens Gemert met een rake punter: 2-3. Ondertussen had Maurice Verbunt al een eerste wissel moeten doorvoeren nadat Shaquille Simmons geblesseerd het veld moest verlaten en Florentin Guncati zijn vervanger was. Na een knotsgekke start was 2-3 ook meteen de ruststand, alhoewel Groene Ster via Chefrino Eind en Bryan Simons nog dichtbij de gelijkmaker was voor rust.

De tweede helft kende qua doelpunten een minder stormachtig begin, maar de spanning bleef volop aanwezig. Groene Ster-trainer Maurice Verbunt posteerde Bryan Simons centraal in de defensie en zag vanuit het middenveld Yoëll Henssen een goede invalbeurt maken. In de jacht op de gelijkmaker probeerde Groene Ster met een aantal goede schoten vanuit de tweede lijn gevaar te stichten. Zo zag Bo Breukers zijn schot gekeerd worden door goalie Tielemans. Na een snelle aanval via de zijkant, waarbij Safouane Ahidar ontsnapte en Chefrino Eind de rebound benutte, keurde arbiter Huizinga de treffer af na het vlagsignaal van zijn assistent. Groene Ster bleef daarna in leven nadat Gemert via een vrije kopkans de bal op de paal wist te mikken via Ralf Kemper. In de enerverende slotfase leken de krachten weg te vloeien. Chefrino Eind had in zijn 100e officiële duel voor de sterdragers de gelijkmaker op de schoen, maar eenmaal weggestuurd door Safouane Ahidar kon Gemert-doelman Tielemans een treffer voorkomen. In de 89e minuut wist Groene Ster toch nog toe te slaan en konden de handen de lucht in. Na een hoekschop van Yoëll Henssen pikte Amin Elalji de afvallende bal op om vervolgens het leer met een hard en gekruld schot via de binnenkant van de paal in het doel te laten ploffen: 3-3. Een magnifiek doelpunt welke Groene Ster uiteindelijk een tevreden punt bezorgde. In de dying seconds van het knotsgekke duel verschenen Gemert en Groene Ster (schot voorlangs via invaller Anass Kiki) nog voor het doel, maar het treffen bleef in evenwicht met zes doelpunten netjes verdeeld over beide ploegen: 3-3.

En zo eindigde deze onbesliste editie Groene Ster – Gemert weer in een enerverende strijd waar zoals wel vaker alles op en aan zat. Groene Ster speelt op zondag 12 september in de Derde Divisie Zondag de verre uitbeurt bij ADO’20 in Heemskerk, dat afgelopen zondag de eerste punten mocht bijschrijven na een 3-0 winst op UNA.

Groene Ster – Gemert 3-3 (2-3). 4. Ralf Kemper 0-1, 7. Chefrino Eind 1-1, 10. Bo Breukers 2-1, 27. Joop Daniëls (strafschop) 2-2, 34. Joop Daniëls 2-3, 89. Amin Elalji 3-3. Scheidsrechter: Barry Huizinga (Leeuwarden).

Bekijk foto’s Groene Ster – Gemert (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *