Groene Ster twee keer met lege handen in zware voetbalweek

Groene Ster heeft de week met twee zware confrontaties binnen vijf dagen afgesloten met lege handen. Na het 2-0 verlies midweeks voor de TOTO KNVB Beker in Werkendam tegen de sterke tweededivisionist Kozakken Boys, werd afgelopen zondagmiddag met dezelfde cijfers verloren van de nieuwe nummer twee in de Derde Divisie Zondag: OSS’20. Door dit tweede verlies in deze prille competitie op vreemde bodem bezet Groene Ster na zes wedstrijden de tiende plaats met acht punten uit zes wedstrijden.

De inzet voor de aftrap van het duel tussen thuisclub OSS’20 en Groene Ster was overduidelijk. De winnaar zou aanhaken bij de subtop en de verliezer afzakken naar de brede middenmoot. De wedstrijd ging furieus van start. Al in de eerste minuut claimde heel OSS’20 zeer opzichtig een strafschop wegens een vermeende handsbal van een Groene Ster-verdediger. Echter de correct leidende arbiter René Wiedijk uit Alkmaar liet zich niet beïnvloeden door de massaal protesterende thuisclub-spelers. In de eerste helft was het meeste balbezit voor OSS’20 hetgeen resulteerde in enkele goede aanvallen en kansen. Zo zorgde de steeds weer gevaarlijk wordende OSS’20-spits Tim Waterink voor het meeste gevaar. Een van zijn kopballen ging over en de tweede keer hield Groene Ster-doelman Mark Voss knap zijn doel schoon. Groene Ster was halverwege de eerste helft dicht bij een doelpunt, na een fraaie actie over de linkervleugel van Shaquille Simmons.

Na de pauze een furieuze start van de thuisclub. Drie hoekschoppen op rij zorgden voor gevaarlijke momenten voor het Groene Ster-doel, maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Na een uur spelen werd Groene Ster dominanter en verscheen steeds vaker op de helft van OSS’20, maar echt gevaarlijk voor het doel van OSS’20-doelman Joep Hoefnagels wisten de sterdragers niet te worden. Het enige wapenfeit was een schot uit de tweede lijn van Safouane Ahidar. Hierna wisselde OSS’20 tweemaal en verhoogde de aanvalsdruk met succes. In de 67e minuut kreeg Tom Pijnenburg teveel ruimte, waarna de attente spits Waterink met een frommelgoal de score wist te openen: 1-0. Hierna probeerde Groene Ster de bakens te verzetten en de aanval op te zoeken voor de gelijkmaker, echter tevergeefs. Het was aan de andere kant OSS’20 dat de wedstrijd op slot gooide via de scorende Tom Pijnenburg (2-0).

En zo lukte Groene Ster het niet om de ongeslagen status in de competitiemaand september (Gemert, ADO’20 en Westlandia) vast te houden. Aanstaande zondag start de nieuwe maand oktober, waarin Groene Ster achtereenvolgens OFC, Hollandia, JOS Watergraafsmeer en EVV zal treffen. Komende zondag 3 oktober ontvangt Groene Ster allereerst op het eigen sportpark Pronsebroek de huidige ongeslagen koploper OFC uit Oostzaan. Een fraai affiche en wederom een mooie uitdaging voor de sterdragers.

OSS’20 – Groene Ster 2-0 (0-0). 69. Tim Waterink 1-0, 81. Tom Pijnenburg 2-0. Scheidsrechter: René Wiedijk (Alkmaar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *