Patrick van Tilburg start cursus Hoofd Opleiding jeugd RKSV Groene Ster

Hoofd Opleiding is een nieuwe functie binnen de jeugdafdeling en jeugdcommissie van RKSV Groene Ster. Jeugdcoördinator Patrick van Tilburg is na het doorlopen van de selectieprocedure door de KNVB toegelaten en gestart met de KNVB-cursus Hoofd Opleiding C.

In september is de cursus gestart met een duur van ca. 12 maanden. Tijdens de looptijd van de cursus zal Patrick van Tilburg door bestuur en trainers vanuit Groene Ster worden begeleid en ondersteund. Patrick van Tilburg zal zich in eerste instantie als Hoofd Opleiding gaan bezighouden met de werving, behoud, opleiding en (technische) ondersteuning van het jeugdkader op groeps- en individueel niveau en gaat zo ook zijn bijdrage leveren aan de voetbaltechnische ontwikkeling van onze jeugdleden.

“Met de aanstelling van Patrick tot Hoofd Opleiding hopen we in de toekomst het fundament onder de jeugdafdeling verder te verstevigen. Op de eerste plaats door te zorgen dat ieder jeugdlid zoveel mogelijk op zijn eigen niveau met vooral veel spelplezier kan voetballen en daarnaast de doorstroming van jeugdspelers en speelsters te optimaliseren, wat uiteindelijk ons doel en onze ambitie is”, benadrukken jeugdcommissie en bestuur.

De 44-jarige Patrick van Tilburg is geen onbekende bij Groene Ster. Hij begon in 1993 zijn trainerscarrière bij de E4 van Groene Ster, vervolgens heeft hij bij o.a. bij SV Langeberg, WDZ en Groene Ster diverse jeugd en seniorenteams getraind en gecoached en daarnaast als coördinator ervaring op mogen doen met betrekking tot het organisatorische gedeelte binnen een voetbalvereniging.

Wij wensen Patrick veel succes met zijn opleiding en hopen dat wij met zijn aanstelling de volgende stap kunnen zetten in de continuïteit en ontwikkeling van onze nog altijd groeiende jeugdafdeling van ruim 400 jeugdleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *