Groene Ster wil lijn doortrekken tegen Hoogland

Groene Ster ontvangt komende zondag op het eigen sportpark Pronsebroek VV Hoogland, een treffen tussen de huidige nummer 7 en nummer 11 van de ranglijst. Om 14.30 uur fluit arbiter Jerôme Vries voor de aftrap in Heerlerheide waar helaas geen publiek aanwezig mag zijn. Thuisblijvers hoeven echter niets te missen en kunnen het duel gratis volgen via een livestream van onze mediapartner Moonen Movies.

De KNVB overlegde deze week met de Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies (CVTD), de belangengroep van de verenigingen die uitkomen op de twee hoogste niveaus van het amateurvoetbal. Dit omdat er signalen waren van teams die wilden dat de competitie werd opgeschort vanwege de nieuwste coronamaatregelen. Zowel de KNVB als de CVTD zijn het erover eens dat er alles aan moet worden gedaan om de competitie tot een goed einde te brengen. De wedstrijden worden dus de komende weken zonder toeschouwers gevoetbald. Er is namelijk geen zekerheid dat er na 4 december wel met publiek kan worden gespeeld. De druk op de tweede seizoenshelft wordt dan dermate groot, dat er meer doordeweeks gespeeld moet worden en dit is niet wenselijk voor spelers en publiek.

Zondag dus gewoon voetballen met speeldag 13 in de Derde Divisie Zondag. Wederom een interessant affiche voor de equipe van Maurice Verbunt die het opneemt tegen het goed op dreef zijnde Hoogland. De bezoekers reizen vanuit de provincie Utrecht naar Limburg met drie achtereenvolgende zeges op zak. Na winst op bezoek bij Hollandia (0-1) en Quick (0-2) en een thuiszege (2-1) op Blauw Geel’38 is Hoogland de gevarenzone ontstegen naar een 11e positie nadat uit de eerste negen duels slechts zes punten werden behaald. De ploeg van trainer Roy Versluis promoveerde in seizoen 2018-2019 via de nacompetitie naar de Derde Divisie en heeft na twee afgebroken competities handhaving als voornaamste doel. De verslaglegging leert dat maximale strijd en inzet voor Hoogland elke zondag belangrijke factoren zijn om dat doel te realiseren.

Groene Ster kijkt terug op een welkome driepunter op bezoek bij HSC’21 in Haaksbergen. De winnende en enige treffer van Bryan Simons een kwartier voor het einde zorgde ervoor dat Groene Ster met zeven punten uit de laatste drie duels kan terugkijken op een goede serie. In die reeks (JOS Watergraafsmeer, EVV en HSC’21) werd er geen enkele tegentreffer geïncasseerd en stond de verdediging inclusief een solide doelman Mark Voss als een huis. Komende zondag zullen de manschappen van Maurice Verbunt, die deze week zijn verblijf op Pronsebroek weer met een jaar verlengde, de aanval moeten inzetten om aan die serie een passend vervolg te geven. Bij winst op Hoogland kan Groene Ster zich namelijk steviger in de subtop nestelen.

Helaas wordt het duel voor het eerst op sportpark Pronsebroek gespeeld zonder onze trouwe supporters. Vorig seizoen bij de Limburgse derby tegen EVV zat een duel zonder publiek in Heerlerheide er ook aan te komen, totdat het treffen op 11 oktober 2020 werd afgelast en er aansluitend een streep door het seizoen werd gezet.

BEKIJK LIVESTREAM GROENE STER – HOOGLAND:


Zondag 21 november 2021

Groene Ster – Hoogland

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Jerôme Vries

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 13 Hercules Hollandia 14.00 uur
21-11-2021 ADO’20 EVV 14.00 uur
Periode 2 Quick HSC’21 afgelast
  Blauw Geel’38/JUMBO JOS Watergraafsmeer 14.00 uur
  Groene Ster Hoogland 14.30 uur
  OSS’20 Dongen 14.30 uur
  Westlandia DEM 14.00 uur
  Unitas OFC 14.00 uur
  UNA Gemert afgelast
 

SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *