Groene Ster kijkt omhoog na thuiszege op Hoogland

Groene Ster heeft de thuiswedstrijd tegen Hoogland omgezet in een 3-1 zege. Na een 1-1 ruststand trok Groene Ster de overwinning uiteindelijk naar zich toe in de tweede helft. Na de snelle voorsprong vlak na rust bleef het nog lang spannend en verzuimde de equipe van Maurice Verbunt het karwei in een eerder stadium te beslissen. In de slotminuten werd de zesde seizoenszege definitief begroet en bleek een fraaie vijfde plek in de Derde Divisie Zondag een feit.

VV Hoogland was voor Groene Ster de opponent op speeldag 13 van de competitie. De ploeg van de niet in Heerlerheide aanwezige trainer Roy Versluis behaalde in de voorbije drie duels negen punten en maakte inmiddels een opmars richting de brede middenmoot. Aan de succesvolle serie van Hoogland kwam in Limburg een einde, alhoewel er voor de bezoekers met een beetje meer geluk ook een ander resultaat in het vat zat. Op het troosteloze sportpak Pronsebroek, waar sinds de corona-pandemie voor het eerst zonder toeschouwers werd gespeeld, ontspon zich in de eerste helft een onderhoudende partij voetbal waarbij beide ploegen elkaar geen duimbreed weggaven. Hoogland nam de voorsprong in Heerlerheide nadat arbiter Jerôme Vries een botsing tussen Groene Ster-doelman Mark Voss en Hoogland-aanvaller Bas Wobben buiten het strafschopgebied verkeerd interpreteerde door de bal op de stip te leggen. Coen Heus pakte het buitenkansje uit voor Hoogland: 0-1. Groene Ster kwam in het eerste deel mondjesmaat tot kansen. Bij de eerste echte mogelijkheid was het meteen raak. Na een voorzet van Safouane Ahidar kopte Chefrino Eind diens voorzet op fraaie wijze achter Hoogland-goalie Sebastiaan Bruins: 1-1. Met de gelijke tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Groene Ster kwam in het begin van de tweede helft als een komeet uit de startblokken. Nadat eerst nog een vrije trap van Yoëll Henssen op de lat eindigde, kon kort daarna de voorsprong genoteerd worden. Na een diepe bal van Danny Stassar en goed doorzetten van Chefrino Eind legde Safouane Ahidar met een snelle actie de bal voor zijn schietgrage linkervoet. Op de uithaal van de flankaanvaller had Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins geen verweer: 2-1. Na de voorsprong gingen de bezoekers meermaals op zoek naar de gelijkmaker en vergat Groene Ster om de score vroegtijdig op te vijzelen. Uit enkele aanvallen ontbrak het aan zorgvuldigheid in de eindpass, waardoor Hoogland lang in leven bleef en ook enkele malen gevaarlijk voor het doel van Mark Voss opdook. Zo eindigde een rollertje van Coen Heus aan de linkerpaal voorbij en bracht het aluminium redding nadat een voorzet van invaller Jaïro Schet via Groene Ster-verdediger Joris de Kleijn tegen de paal belandde. In het laatste kwartier nog enkele gevaarlijke hoekschoppen van Hoogland, maar verder kwam Groene Ster niet in de problemen. Nadat een laag schot van Safouane Ahidar onschadelijk werd gemaakt, zag invaller Amin Elalji in de slotfase de vrije ruimte om vervolgens met een fraaie solo Bryan Simons een niet te missen kans te bieden: 3-1.

Na de uitzege bij HSC’21 (0-1) betekende de winst op Hoogland voor Groene Ster de eerste keer twee zeges achter elkaar in de Derde Divisie Zondag. Met een prima reeks van vier wedstrijden en tien punten bleek na afloop dat Groene Ster een mooie sprong maakt naar een vijfde plaats na twaalf gespeelde duels. Komende zondag wederom een thuisduel op eigen terrein als Quick uit Den Haag naar Heerlerheide komt. Als vanouds een aantrekkelijk affiche waarin Groene Ster weer de strijd zal moeten aangaan voor de felbegeerde punten. 

Groene Ster – Hoogland 3-1 (1-1). 22. Coen Heus (strafschop) 0-1, 37. Chefrino Eind 1-1, 47. Safouane Ahidar 2-1, 90. Bryan Simons 3-1. Scheidsrechter: Jerôme Vries (Bunde).

Bekijk foto’s Groene Ster – Hoogland (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *