Selectienieuws 2022-2023: Vier verdedigers langer aan Groene Ster verbonden

Met de herstart in het nieuwe jaar zijn er niet alleen activiteiten op de groene mat van sportpark Pronsebroek, achter de schermen wordt door de technische commissie hard gewerkt aan de samenstelling van de nieuwe selectie in het komende seizoen 2022-2023. Als vanouds zullen wij u in de komende periode informeren over nieuws omtrent de samenstelling van de selectie van RKSV Groene Ster voor het nieuwe seizoen. In dit tweede bericht wederom vier belangrijke basispionnen in defensief opzicht die overeenstemming hebben bereikt met de groen-witten uit Heerlerheide.

Danny Stassar
De aankomende voetbaljaargang 2022-2023 betekent voor de 24-jarige Danny Stassar alweer zijn zesde seizoen bij Groene Ster. De centrumverdediger keerde in de zomer van 2017 terug naar Groene Ster, de club waar de kleine Danny zijn eerste voetbalstappen zette als spelertje bij de F-jeugd. De allrounder is, ondanks zijn jonge leeftijd, inmiddels niet alleen een belangrijke leider in het basiselftal, maar met meer dan 100 officiële duels ook een van de routiniers in de equipe van hoofdtrainer Maurice Verbunt. Na een vervelende blessure in het openingsduel van de competitie tegen DEM is Danny samen met Dennis Petit het slot op de deur van de Groene Ster-defensie. Dit seizoen speelt de allrounder afwisselend als centrale verdediger en op het middenveld, dit tot tevredenheid van de technische staf. Clubman Stassar en Groene Ster zijn dan ook meer dan tevreden dat de samenwerking met elkaar wordt voortgezet richting het nieuwe seizoen.

Shaquille Simmons
Shaquille Simmons heeft inmiddels zijn plek gevonden bij Groene Ster. De linkervleugelverdediger doorliep de gehele jeugdopleiding van VVV-Venlo en voelt zich prima thuis bij de Heerherleidse derdedivisionist. Het is voor de technische staf daarnaast een prettig gevoel dat Shaquille ook inzetbaar is op andere posities op de linkervleugel. De 25-jarige allrounder heeft zich dan ook uitgesproken in het seizoen 2022-2023 zijn voetbalkunsten bij Groene Ster te laten zien. Dit tot tevredenheid van de technische leiding van Groene Ster die verheugd is met Shaquille een multifunctionele en gretige speler in de selectie te hebben.

Dennis Petit
De 22-jarige Dennis Petit kwam vorig seizoen over van hoofdklasser Minor en maakte een prima debuut in de Derde Divisie Zondag. De centrumverdediger heeft zijn verblijf verlengd waardoor het derde seizoen in de komende voetbaljaargang eraan zal aankomen. De talentvolle 1.90 meter lange Dennis Petit werd in de voorbereiding van het huidige seizoen geplaagd door vervelende blessures. Echter in de tot nu toe gespeelde competitiewedstrijden maakte de verdediger opnieuw een degelijke en stabiele indruk in het hart van de defensie. Dit tot tevredenheid van de technische staf die verheugd is met Dennis zijn keuze voor een langer verblijf bij Groene Ster te gaan.

Joris de Kleijn
De 23-jarige Joris de Kleijn maakte vorig seizoen de overstap van EHC/Heuts naar Groene Ster. Na een niet makkelijke seizoensvoorbereiding heeft de jonge verdediger zich prima aangepast aan het hoge niveau in de Derde Divisie Zondag. Met zijn enorme gedrevenheid en juiste mentaliteit ontwikkelt Joris zich prima door bij Groene Ster. Beste bewijs hiervoor vormen de vele speelminuten die de technische staf hem heeft laten maken. De student fysiotherapie is zowel inzetbaar in het centrum van de verdediging en als vleugelverdediger. Groene Ster is content dat de verdediger ook in het seizoen 2022-2023 de groen-witte clubkleuren blijft verdedigen.

Groene Ster-trainer Maurice Verbunt is extra tevreden dat ook deze vier verdedigers langer aan Groene Ster verbonden blijven. “Opnieuw een belangrijke stap. Deze vier verdedigers zijn jong en talentvol en hebben de kwaliteiten die bij Groene Ster horen. Zij hebben aangetoond dat zij op dit niveau thuishoren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *