Prima generale voor Groene Ster tegen het Duitse Viktoria Arnoldsweiler

Groene Ster sloot afgelopen zondag de voorbereiding op de herstart van de competitie af met een 2-0 thuiszege op het Duitse FC Viktoria Arnoldsweiler. Op het eigen sportpark Pronsebroek werden onder invloed van veel regenval en hevige winden de laatste puntjes op de i gezet om goed voor de dag te komen bij de herstart van de competitie op zondag 13 februari. Met het in de Mittelrhein Liga (het vijfde niveau in Duitsland) FC Viktoria 08 Arnoldsweiler trof Groene Ster een degelijke en fysieke tegenstander die met sportieve middelen de groen-witten prima partij gaf. Na een tiental minuten werd de score geopend. Na een goede interceptie op het middenveld door Joey Dekkers werd Amin Elalji aan de zijkant gevonden. Na diens actie tikte Chefrino Eind van dichtbij de bal hoog tegen de touwen: 1-0.

Na rust verdubbelde Groene Ster de score na een aanval uit het spreekwoordelijke boekje. Via een een-tweetje tussen Safouane Ahidar en Amin Elalji vond laatstgenoemde de inlopende Yoëll Henssen bij de tweede paal. Met een tegendraads schot was de Duitse goalie kansloos (2-0). Hierna kreeg Groene Ster nog een aantal goede mogelijkheden op meer doelpunten, maar een inzet van Joey Dekkers werd van de doellijn gehaald. Aan de andere gaf ook het sympathieke Viktoria Arnoldsweiler niet op en bleef waar mogelijk de aanval zoeken. De Duitse opponent kreeg daarbij ook enkele mogelijkheden, echter Groene Ster-doelman Mark Voss liet geen goals toe op een drijfnat sportpark Pronsebroek.

Na drie gewonnen oefenduels gaat komende zondag de bal voor het echt rollen als de competitie wordt hervat in de Derde Divisie Zondag. Groene Ster zal dan als gastheer optreden voor Dongen, een mooi affiche in de subtop van de huidige ranglijst.

Groene Ster – FC Viktoria 08 Arnoldsweiler 2-0 (1-0). 10. Chefrino Eind 1-0, 57. Yoëll Henssen 2-0. Scheidsrechter: Max Kok (Maastricht).

Bekijk foto’s Groene Ster – FC Viktoria 08 Arnoldsweiler (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *