Groene Ster blijft op eigen veld ongeslagen

Groene Ster heeft de competitie in de Derde Divisie Zondag hervat met een 2-2 gelijkspel tegen Dongen. In een aantrekkelijk duel in de subtop van de ranglijst hielden beide ploegen over 90 minuten gelijke tred met elkaar. De groen-witten blijven daarmee ongeslagen op het eigen sportpark Pronsebroek. Door dit gelijkspel blijft Groene Ster samen met UNA op een gedeelde vierde plaats staan in de Derde Divisie Zondag.

Na een noodgedwongen pauze van bijna drie maanden (op zondag 21 november speelde Groene Ster de laatste thuiswedstrijd tegen Hoogland) werd afgelopen zondag de herstart gemaakt van de competitie. Een marathon-competitie waarin Groene Ster na afgelopen zondag nog 21 duels gaat afwerken in de komende maanden. De sterdragers hadden ondanks alle beperkingen getracht de lange stop zo goed en fit mogelijk door te komen. Van trainen in een hal op kunstgras in het Duitse Kohlscheid tot looptrainingen via de STRAVA app en van oefenwedstrijden tegen lokale tegenstanders tot wedstrijden tegen Duitse en Belgische ploegen. Zonder een vijftal selectiespelers, die afwezig waren wegens COVID en blessures, ging Groene Ster zondag van start tegen het energieke Dongen. Beide ploegen verdienen respect, want ondanks de lange periode zonder competitievoetbal werd er negentig minuten lang in hoog tempo gespeeld en oogden beide ploegen uiterst fit.

In de openingsfase was het meeste balbezit voor Groene Ster, maar het was Dongen dat het meest gevaarlijk voor Groene Ster-doelman Raf Mertens verscheen. Al in de zesde minuut was Dongen succesvol. Uit een hoekschop kopte de vrijstaande Dongen-spits Sel Bastmeijer hoog opspringend knap raak: 0-1. Ook hierna sneed Dongen nog tweemaal gevaarlijk door de thuisclub-defensie. Een kopbal van Jari Koenraat ging net naast en Groene Ster-verdediger Joris de Kleijn moest resoluut ingrijpen toen opnieuw Bastmeijer op rechts doorbrak. Hierna nam Groene Ster het initiatief over en verscheen steeds dichter bij het Dongen-doel. Zo ook na ruim twintig minuten spelen. Een verre inworp van Dylan Zwartjes bereikte Chefrino Eind. De Groene Ster-spits schermde de bal goed af, draaide knap langs zijn tegenstander om vervolgens de 1-1 binnen te schieten achter Dongen-goalie Wessel Sprangers. 

Na de pauze kwam Groene Ster na een uur speeltijd op voorsprong. Een gevaarlijk indraaiende hoekschop van Dylan Zwartjes was de basis voor de 2-1 voorsprong van Groene Ster. De hoekschop zou een prooi moeten zijn voor Dongen-doelman Wessel Sprangers, maar de goed opgestelde Chefrino Eind verhinderde dit. De doelman kon geen kant op. De afgeslagen bal bleef hangen en verdween via de hak van Dongen-captain Jan Jr Gerrits over de doellijn: 2-1. Groene Ster hoopte hierna de wedstrijd op slot te kunnen gooien, maar de Verbunt-equipe kreeg echter geen rust. Dongen zocht vanaf de aftrap de aanval op en toonde veerkracht. Vijf minuten later stond de gelijkmaker al op het scorebord. Bij slordig uitverdedigen kreeg Dongen-middenvelder Luuk Hultermans de bal, zijn pass op maat bereikte de nog altijd bij vlagen ongrijpbare routinier Fatih Kamaci, die in de korte hoek raak schoot: 2-2.

Terwijl iedereen op sportpark Pronsebroek zich al verzoend had met een gelijkspel, leverde de slotminuten toch nog enkele spannende momenten op. Eerst werd Dongen gevaarlijk via Hultermans, maar daarna drie aanvallende gevaarlijke momenten voor Groene Ster. Een strak afstandsschot van de goed naar binnen draaiende Safouane Ahidar ging net over, opnieuw zorgde een indraaiende hoekschop van Dylan Zwartjes voor een hachelijk moment voor het Dongen-doel en tot slot een kopbal van invaller Dennis Petit die net over de deklat ging. Er kwam echter geen verandering meer in de 2-2 score, een uitslag waar iedereen zich na afloop mee tevreden kon stellen.

Komende zondag 20 februari wacht het eerste uitduel van het nieuwe jaar als Groene Ster op bezoek gaat in Veghel voor de traditionele moeilijke uitwedstrijd tegen Blauw Geel’38/JUMBO.

Groene Ster – Dongen 2-2 (1-1). 6. Sel Bastmeijer 0-1, 21. Chefrino Eind 1-1, 58. Jan Jr Gerrits (eigen doelpunt) 2-1, 66. Fatih Kamaci 2-2. Scheidsrechter: Thijs Dogterom.

Bekijk foto’s Groene Ster – Dongen (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *