Groene Ster voor eigen publiek tegen Hercules

Komende zondag 27 februari rolt de bal in de Derde Divisie Zondag. Nadat de KNVB besloot de volledige competitie (34 wedstrijden) uit te spelen werd ook een programma op Carnavalszondag ingepland. Voor Groene Ster wacht op speeldag 16 van de competitie een thuisduel op het eigen sportpark Pronsebroek tegen USV Hercules. De Utrechtenaren sluiten het linkerrijtje op de negende plek, Groene Ster heeft twee punten meer en vertoeft op een vijfde plaats in de rangschikking. Bij winst kunnen de groen-witten zich verder nestelen in de top van de ranglijst.

De omnivereniging Hercules, opgericht in 1882, is een van de oudste verenigingen van Nederland en kent diverse takken van sport binnen haar gelederen, waaronder tennis, cricket, badminton en zaalvoetbal. Maar de grootste tak, en het meest prestatiegericht, is het veldvoetbal waarvan het vlaggenschip voor het zesde achtereenvolgende seizoen in de zondag Derde Divisie speelt. De ploeg van trainer René van der Kooij, die in Utrecht ook de rol vervult van technisch manager, hervatte vorige week de competitie met een 1-3 thuisnederlaag tegen Quick. Een uitslag die nog maar eens benadrukt dat in deze klasse iedereen van iedereen kan winnen. De Utrechters zullen niet verder naar onder willen kijken en gebrand zijn op eerherstel in het treffen met Groene Ster.

Groene Ster verdedigt zondag de ongeslagen status op eigen veld. De hervatting van de competitie leverde Groene Ster twee remises op, waarbij iedereen met de uitslag tegen Dongen (2-2) vrede kon hebben. Na het regenachtige uitduel van afgelopen zondag bij Blauw Geel’38 overheerste echter het gevoel dat er meer in zat dan het uiteindelijke 1-1 gelijkspel. Hoofdtrainer Maurice Verbunt zal samen met zijn assistenten Jorrit Ritzen en Diego Jongen de ploeg weer op scherp zetten voor een nieuwe clash in de Derde Divisie Zondag. Bij winst lonkt er immers een sprongetje naar boven bij de bovenste ploegen. Bij dit thuisduel hopen wij op veel publiek om de sterdragers van de nodige support te voorzien als 12e man. Hercules en Groene Ster troffen elkaar eerder in het debuutseizoen 2019-2020 van Groene Ster als derdedivisionist. In de Domstad ging Groene Ster er destijds met een 1-3 overwinning vandoor. Komende zondag de eerste ontmoeting in Limburg als arbiter Daan Schaper uit Dokkum om 14.30 uur voor de aftrap zal fluiten.

Wij hopen u komende zondag langs de lijn te mogen begroeten op sportpark Pronsebroek!


Zondag 27 februari 2022

Groene Ster – Hercules

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Daan Schaper uit Dokkum

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 16 EVV Gemert 2-2
27-02-2022 Hoogland UNA 2-2
Periode 2 Quick Blauw Geel’38 14.00 uur
  Hollandia Dongen 14.00 uur
  JOS Watergraafsmeer OFC 14.00 uur
  DEM Unitas 14.00 uur
  OSS’20 Westlandia 14.30 uur
  Groene Ster Hercules 14.30 uur
  HSC’21 ADO’20 14.30 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 27 februari 2022 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Hercules 1 Livay Vossenberg pupil van de week. De 7-jarige Livay speelt in het jeugdteam JO9-1 en zit in groep 4 van basisschool Frans Postma. Zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Dusan Tadic. Bij Groene Ster is aanvoerder Dylan Zwartjes zijn favoriete speler. Livay voorspelt een 3-1 overwinning voor Groene Ster tegen Hercules. Groene Ster wenst Livay veel plezier en een leuke middag bij Groene Ster. 

 

 

SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *