Volwassen Groene Ster haalt sportieve revanche tegen Hollandia

Groene Ster heeft zich sterk hersteld van de uitglijder van een week eerder bij Dongen. Op de laatste zondag van maart werd Hollandia uit Hoorn op een 3-1 nederlaag getrakteerd door de groen-witten. Vooral in de eerste helft liet Groene Ster een sterke indruk en was de 1-0 voorsprong met rust via een treffer van Amin Elalji een magere afspiegeling van de spelverhoudingen. Na rust tekende Bryan Simons al snel voor de 2-0 en speelde Groene Ster een gewonnen wedstrijd. De 3-0 van Chefrino Eind gooide het duel definitief op slot, waarna de bezoekers uit Hoorn ook nog eenmaal het net wisten te vinden: 3-1.

In oktober 2021 ging Groene Ster er in Hoorn nog af met een 3-0 verlies. De ploeg van Maurice Verbunt was ervan doordrongen dat zondagmiddag sportieve revanche nodig was om de zeperd bij Dongen uit te wissen. Nadat de zon zich liet zien op sportpark Pronsebroek, ontspon zich in het eerste deel een duel waarin Groene Ster het initiatief naar zich toe trok en daarbij voldoende kansen bij elkaar wist te voetballen. Nadat twee doelpogingen van Chefrino Eind en Amin Elalji naast het doel eindigden, kwam Groene Ster voor het kwartier op een 1-0 voorsprong. Na een goede aanval dook Danny Stassar de vrije ruimte in en diens schot werd door de Hoornse goalie Joey Wiese maar half verwerkt. De rebound was vervolgens een koud kunstje voor Amin Elalji om de 1-0 op het scorebord te laten verschijnen. Nog voor rust liet Groene Ster het na om Hollandia op een grotere achterstand te zetten. De kansen daarvoor kreeg de ploeg van Maurice Verbunt in ieder geval volop. Zo zeilde een schot van Bryan Simons in kansrijke positie naast de rechterpaal en kreeg Chefrino Eind tot tweemaal toe een mogelijkheid in riante positie. Een lobje over de Hollandia-doelman en een schot in het zijnet bleek echter het eindresultaat.

Kort in de tweede helft deed Groene Ster alweer van zich spreken. Na goed doorzetten van Dylan Zwartjes werd diens voorzet op waarde geschat door de inkomende Bryan Simons. Tegen de kopbal van de Groene Ster-middenvelder had de Hoornse defensie geen verweer. 2-0 voor de sterdragers en daarmee het duel in de knip was de terechte gedachtengang van het aanwezige publiek. De winst voor Groene Ster zou ook niet meer in gevaar komen. Hollandia kon er voetballend weinig tegenover stellen en probeerde wel voor de aansluiting te gaan, maar noemenswaardige kansen daarvoor kreeg de ploeg van de sympathieke trainer Anand Jagdewsing niet. Sterker nog, het was Groene Ster dat op zoek bleef gaan om de score verder uit te breiden. Na een aantal gemiste kansen dook Chefrino Eind op in het strafschopgebied en nadat de puntspeler eerst nog zijn schot naast de paal zag dwarrelen, was het in de slotfase wel raak. Na hoog drukzetten van invaller Swen Cornelissen en Bryan Simons bereikte de eerdere doelpuntenmaker van de 2-0 nu Chefrino Eind die van dichtbij de score op 3-0 bepaalde. In de slotfase zorgde Bart Spil namens de bezoekers nog voor statistische belangen met een Hoornse treffer en daarmee de 3-1 eindstand, welke na 90 minuten voetbal onder vlekkeloze leiding van arbiter Niels Boel de boeken in kon.

Groene Ster hengelt een mooie driepunter binnen en rukt op naar de derde plaats in de Derde Divisie Zondag. De zege werd na afloop opgedragen aan clubman Rainer Ruzicka die met hulp van Stichting Wensulance aanwezig was op sportpark Pronsebroek om bij zijn geliefde Groene Ster aanwezig te zijn. Hoofdtrainer Maurice Verbunt sprak mooie woorden uit voor het clubicoon die lijdt aan een ongeneeslijke nierziekte en van spelers en staf van Groene Ster een emotioneel eerbetoon ontving. Een bewijs dat voetbal de belangrijkste bijzaak blijft en het verenigingsgevoel bij Groene Ster alle eer werd aangedaan. Komende woensdag vervolgt Groene Ster de competitie met een uitduel bij OFC in Oostzaan, een heuse topper in de Derde Divisie Zondag tussen de huidige nummers twee en drie van de ranglijst. Opnieuw een enorme sportieve uitdaging, want bij winst krijgt Groene Ster de maandenlange hoogvliegers OFC en Gemert in het vizier.

Groene Ster – Hollandia 3-1 (1-0). 15. Amin Elalji 1-0, 50. Bryan Simons 2-0, 82. Chefrino Eind 3-0, 87.Bart Spil 3-1. Scheidsrechter: Niels Boel (Vlissingen).

Bekijk foto’s Groene Ster – Hollandia (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *