Groene Ster maakt zich op voor topper in Derde Divisie Zondag

Woensdagavond 30 maart speelt Groene Ster in Amsterdam de topper in de Derde Divisie Zondag als een bezoek wordt gebracht bij OFC, een clash tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. Omdat de verlichting bij OFC niet voldoet aan de KNVB eisen wordt het duel gespeeld bij buurman OSV. Het complex aan de Oostzanerwerf is de uitvalsbasis voor OFC voor avondwedstrijden en bekerduels. Groene Ster zal vroeg in de middag vertrekken vanuit Limburg voor dit topduel, welke om 19.30 uur zal starten.

Na de 3-1 winst op Hollandia wacht woensdagavond de volgende ontmoeting voor Groene Ster op bezoek bij OFC. Het duel welke vorige week woensdag geen doorgang kon vinden vanwege coronagevallen bij de Oostzaanse ploeg is door de KNVB een week opgeschoven, aangezien de tweede periode al weer eindigt op woensdag 6 april. OFC was maandenlang de ongenaakbaar lijkende koploper in de Derde Divisie Zondag en duidelijke winnaar van de eerste periodetitel. In de tweede periode heeft OFC in de acht gespeelde duels echter al 12 verliespunten opgelopen. Na de midweekse winst in de topper tegen Gemert leek de ploeg van trainer Pieter Mulders weg te lopen in de stand, maar twee aansluitende verrassende nederlagen tegen Hoogland en Hercules zorgden ervoor dat het weer stuivertje wisselen is om de koppositie. Groene Ster is door een goede serie in de tweede periode opgeklommen naar plek 3 en heeft met respectievelijk zeven en acht punten nog een aardige achterstand op de twee kopploegen. In de rechtstreekse ontmoeting bij OFC ligt er voor Groene Ster in ieder geval een sportieve uitdaging om die kloof te verkleinen. In de Derde Divisie Zondag is vooralsnog van alles mogelijk en zeker met nog een hele rits duels op de agenda voordat de competitie op Pinkstermaandag 6 juni aan zijn einde komt.

Dat OFC niet onverslaanbaar is, bleek op zondag 3 oktober 2021. Op het regenachtige sportpark Pronsebroek speelde Groene Ster toen een puike partij en werd met een 3-1 zege OFC voor de eerste keer verslagen deze competitie. De ploeg van Maurice Verbunt heeft in de vier gespeelde duels op divisieniveau tegen OFC een prima statistiek. Na de debuutwinst (2-1) op eigen veld in seizoen 2019-2020 en de uitzege (2-3) in Oostzaan in seizoen 2020-2021 werd dit seizoen de derde onderlinge winst geboekt. Kan Groene Ster weer voor een nieuw kunststukje zorgen en ook bij OFC aan de juiste kant van de score blijven? Het zal aanhaken zijn of afhaken. Het belooft in ieder geval een mooie voetbalavond te worden waarin Groene Ster als collectief de strijd zal aangaan om een resultaat te boeken.

Scheidsrechter Marcel Roeleveld uit Vinkeveen zal om 19.30 uur voor de aftrap fluiten op sportpark Oostzanerwerf, de thuishaven van zaterdag tweedeklasser OSV.

Geef u op voor de busreis naar Oostzaan!
Aanstaande woensdag vertrekt de supportersbus om 15.00 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Oostzaan. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 22.30 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Voetbalvereniging OSV 
Sportpark Oostzanerwerf 2
1035 EW Amsterdam

Woensdag 30 maart 2022

OFC – Groene Ster

Locatie: Sportpark Oostzanerwerf (voetbalclub OSV)

Scheidsrechter: Marcel Roeleveld uit Vinkeveen

aanvang: 19.30 uur (vertrek bus: 15.00 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag EVV JOS Watergraafsmeer 20.00 uur
30-03-2022 Westlandia Hollandia 20.00 uur
Periode 2 OFC Groene Ster 19.30 uur
 
 
 
 
 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *