Kaderlid Rainer Ruzicka overleden

Woensdag 30 maart 2022 ontvingen wij het droevige bericht dat ons kaderlid Rainer Ruzicka op 62-jarige leeftijd is overleden. Rainer was in totaliteit een halve eeuw lid van onze vereniging. Na Jan Snijder die op maandag 21 maart 2022 overleed, eveneens op 62-jarige leeftijd, opnieuw een grote klap voor de Groene Ster-familie. Rainer Ruzicka en Jan Snijder waren goede vrienden van elkaar.

Afgelopen zondag was de ernstig zieke Rainer nog met hulp van Stichting Wensulance aanwezig bij de wedstrijd Groene Ster – Hollandia.  De overwinning van onze hoofdmacht werd na afloop opgedragen aan clubman Rainer Ruzicka, die zichtbaar genoot om bij zijn geliefde Groene Ster aanwezig te zijn tijdens een emotioneel eerbetoon. Hoofdtrainer Maurice Verbunt sprak na afloop mooie woorden uit voor de analist en scout van Groene Ster 1. Opnieuw een bewijs dat voetbal de belangrijkste bijzaak blijft in het leven en het verenigingsgevoel binnen Groene Ster alle eer werd aangedaan.

Rainer maakte op 12-jarige leeftijd de overstap van Heksenberg naar Groene Ster en doorliep de complete jeugdafdeling, ook was hij de eerste jeugdprins tijdens carnaval van Groene Ster en speelde daarna enige tijd bij de senioren. Echter het trainerschap was zijn grote passie. Zijn start was als jeugdleider en trainer bij het derde elftal. Rainer kende daarna vele successen als trainer bij ons tweede elftal in verschillende periodes. Zijn kwaliteiten bleven niet onopgemerkt, want Rainer was ook actief als trainer bij Vaesrade, Langeberg en RKDFC. Ook het vrouwenvoetbal droeg hij binnen Groene Ster een warm hart toe, als trainer en tevens als grondlegger van de Ladies Night, een voetbaltoernooi voor vrouwen met aansluitend een gezellige avond.

Nadat zijn gezondheid het niet meer toeliet om als trainer actief het veldwerk te doen, werd hij scout en analist voor ons eerste elftal. Op zaterdag 11 september 2021, maakte Rainer zijn laatste wedstrijdanalyse van onze bekertegenstander Kozakken Boys in Werkendam bij de wedstrijdstrijd Kozakken Boys – Spakenburg in de Tweede Divisie.

RKSV Groene Ster verliest een echte clubman met een uitgesproken mening over voetbal, die zorgde dat zijn omgeving nooit verzwakte. De derde helft met een biertje in de kantine werd steevast afgesloten met een hapje eten. Rainer, we zullen je missen.  

RKSV Groene Ster bedankt Rainer voor al zijn goede werk voor onze vereniging en wensen zijn moeder, mevrouw Mini Ruzicka, zijn zus Petra en schoonbroer Mario en Guido en Leslie, familieleden en vrienden veel sterkte en kracht bij het dragen van dit enorme verlies.

Namens Bestuur en Leden RKSV Groene Ster

Jos Op ’t Eijnde -voorzitter-

De afscheidsdienst zal plaatsvinden op dinsdag 5 april om 12.00 uur in de aula van crematorium Schifferheide, Schifferheidestraat 7 te Kerkrade.

 

Rainer Ruzicka (rechts) samen met hoofdtrainer Maurice Verbunt voor het maken van een wedstrijdanalyse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *