Groene Ster blijft ook in topper tegen kampioenskandidaat OFC overeind

Groene Ster heeft een prima vervolg gegeven aan de 3-1 thuisoverwinning van afgelopen zondag tegen Hollandia. In Amsterdam werd een verdienstelijk 2-2 gelijkspel behaald in de topper tegen titelpretendent OFC. Hoewel Groene Ster tot tweemaal toe een achterstand moest wegwerken, had gezien het sterke spel in de tweede helft mogelijk ook een overwinning tot de mogelijkheden kunnen behoren. Door dit gelijkspel staat Groene Ster op de derde plaats, met zeven punten achterstand op de puntgelijke koplopers Gemert en OFC.

Daarnaast is de spanning te snijden in de strijd om de tweede periodetitel met nog twee wedstrijden te gaan, voor Groene Ster aanstaande zondag uit naar JOS Watergraafsmeer en woensdag 6 april thuis tegen UNA. Maar liefst vier ploegen gaan aan kop in deze tweede periode, te weten naast Groene Ster (+6), Dongen (+8), Quick (+4) en Gemert (+4). Allen hebben 18 punten. De winnaar van deze tweede periode gaat deelnemen aan de promotiewedstrijden voor een plek in de Tweede Divisie.

OFC, dat noodgedwongen in verband met het ontbreken van de benodigde lichtinstallatie over de gemeentegrens van Oostzaan moest uitwijken naar het hoofdveld van de Amsterdamse zaterdag-tweedeklasser OSV, ging dreigend van start vanaf de aftrap. In de tiende minuut was het al raak voor de Oostzaanse ploeg toen de sterke aanvaller Niels Springer vanaf de linkervleugel te veel vrijheid kreeg. Zijn inzet werd door Groene Ster-doelman Mark Voss nog wel gestopt, maar kwam via de lat terug het veld in. Uit de rebound scoorde Demio Walberg: 1-0. Hierna werd ook Groene Ster steeds gevaarlijker voor het doel van OFC-doelman Mike Grim. Chefrino Eind en Bryan Simons werden knap bediend door Amin Elalji en Safouane Ahidar, maar de gelijkmaker bleef vooralsnog uit. OFC verscheen nog twee keer gevaarlijk voor het Groene Ster-doel. Mark Voss stond zijn mannetje en redde knap op een schot van Niels Springer en Joel Donald ging voor eigen succes in een overtal situatie. In de slotfase van de eerste helft kwam Groene Ster verdiend op gelijke hoogte. Een korte combinatie aan de zijlijn tussen Safouane Ahidar en Amin Elalji bereikte Chefrino Eind, die met een droge knal de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1.

Na de pauze ontketende Groene Ster tien minuten lang de ene aanval na de andere op het OFC-doel, echter gescoord werd er niet. OFC had in deze fase geen vat op het offensief van Groene Ster waar de groen-witten met goed combinatiespel bij vlagen door de verdediging van OFC sneden. Het doelpunt viel na een uur voetbal aan de andere kant. De kopsterke Eric Veerman kopte raak uit een hoekschop van Mohamed Chih (2-1). Hierna toog Groene Ster weer naar voren en al snel was de Verbunt-equipe dicht bij een gelijkmaker via Eind en Simons. Met wat geluk bleef de OFC-defensie inclusief doelman Grim overeind. Op het moment dat het missen van de nodige kansen Groene Ster noodlottig leek te worden, wisselde Groene Ster-trainer Maurice Verbunt in de slotminuten aanvallend en bracht Anass Kiki in het veld voor verdediger Dennis Petit. Die zet werd beloond. Koud in het veld scoorde de jeugdige aanvaller bij zijn eerste balcontact meteen de gelijkmaker door goed voor zijn man te komen en uit een voorzet van Dylan Zwartjes raak te koppen: 2-2.

Deze 2-2 eindstand was meer dan terecht voor Groene Ster. Een uitslag die nog maar eens aantoonde dat de groen-witten zich met de juiste wedstrijdinstelling, voetballend vermogen en inzet volwaardig kunnen meten met alle ploegen in Derde Divisie Zondag. Met nog 13 wedstrijden te gaan en 39 te verdelen punten, een gegeven wat de sterdragers veel zelfvertrouwen moet geven voor het restant van de competitie. Komende zondag wacht wederom een trip naar de hoofdstad van Nederland als JOS Watergraafsmeer in Amsterdam de opponent is.

OFC – Groene Ster 2-2 (1-1). 11. Demio Walberg 1-0, 43. Chefrino Eind 1-1, 54. Eric Veerman 2-1, 84. Anass Kiki 2-2. Scheidsrechter: Marcel Roeleveld (Vinkeveen).

Bekijk wedstrijd:
https://elevensports.com/view/event/cl0kv2ibekcq70ibvvxpbgx6x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *