Groene Ster tevreden over dubbel in Amsterdam

Ook het tweede duel in onze hoofdstad Amsterdam heeft Groene Ster succesvol afgesloten. In een enerverende wedstrijd werd JOS Watergraafsmeer afgelopen zondag met 2-3 verslagen. Na het 2-2 gelijkspel afgelopen woensdag tegen nummer twee OFC uit Oostzaan opnieuw een sterk resultaat voor de sterdragers. Groene Ster bezet nu de derde plaats in de rangschikking en is nog volop in de race voor de tweede periodetitel.

Het uiterst sfeervolle sportpark Drieburg in Watergraafsmeer ademt een voetbalsfeer op het veld en langs de lijn, voetbal wordt er nog met sierletters geschreven. De gedateerde kantine straalt gezellige warmte uit, met zoals het hoort zeer veel respect voor traditie en het verleden. Oud-bondscoach Rinus Michels, die zijn imposante trainerscarrière van start liet gaan bij JOS Watergraafsmeer, siert nog overal de wanden in de kantine en herinnert aan de gouden tijden. Ook binnen het veld heeft JOS Watergraafsmeer een gelouterd elftal dat steeds weer opnieuw verrast. Zo werd OFC al eerder in een doelpuntenfeest met 5-4 verslagen. De laatste (midweekse) wedstrijd tegen EVV in Echt werd met 0-4 gewonnen, terwijl de wedstrijd ervoor met maar liefst 6-0 werd verloren van OSS’20. Groene Ster wist dan ook niet echt wat hun te wachten stond, al was de thuiswedstrijd op Heerlerheide (een nipte 1-0 zege voor Groene Ster door een fraaie treffer van Dylan Zwartjes) absoluut geen walk-over. 

Vanaf de aftrap zochten beide ploegen volop de aanval. Dit resulteerde niet alleen in kansen, maar ook in doelpunten. Na een kwartier spelen kwam Groene Ster op een 0-1 voorsprong. Het was Dylan Zwartjes die ‘goaltjesdief’ en schaduwtopscorer Bryan Simons op maat bediende. De middenvelder scoorde vanaf schuin voor het doel fraai de openingstreffer. Na een half uur spelen leek de gelijkmaker een feit. Op aangeven van JOS Watergraafsmeer-aanvoerder Tony Tol, kreeg Hanne Hagary een enorme kans maar hij scoorde niet. De Amsterdamse treffer viel toch. Twee minuten later nam Hagary revanche en kopte vrijstaand een vrije trap van good-old Raymond Fafiani achter Groene Ster-doelman Mark Voss.

De tweede helft ging van start met een vrije trap van Safouane Ahidar, echter de Amsterdamse doelman Edwin Sudibyo liet zich niet verrassen. Het antwoord van JOS Watergraafsmeer kwam meteen. Nigel Hardenberg leek de thuisclub op voorsprong te gaan zetten, maar centrale-verdediger Dennis Petit wist de bal van de doellijn te werken. Vijf minuten later sloeg Groene Ster in twee minuten genadeloos toe en scoorde tweemaal. Shaquille Simmons bediende Amin Elalji op maat, die op zijn beurt op het juiste moment Chefrino Eind in de vrije ruimte stuurde. De topscorer haalde op fraaie wijze de trekker over voor zijn 10e seizoenstreffer: 1-2. Twee minuten later was het opnieuw raak voor de groen-witten. Verdediger Dennis Petit verzilverde met het hoofd een vrije trap van Dylan Zwartjes: 1-3.

Met twee hardwerkende verse krachten, Yoëll Henssen en Anass Kiki, leek Groene Ster tijdens het alles of niets offensief van JOS Watergraafsmeer fier overeind te blijven. Totdat de blessuretijd aanbrak, uit het niets scoorde invaller Revelinio Slijters met een afstandsschot de aansluiting (2-3). Na drie hoekschoppen met menig luchtgevecht, was de opluchting bij Groene Ster groot toen arbiter Dave de Vries de lange blessuretijd beëindigde en de volle buit mee de bus in kon.

Groene Ster staat komende woensdag voor de volgende opdracht in de Derde Divisie Zondag als de krachtmeting wacht met achtervolger UNA uit Veldhoven, de nummer 4 van de ranglijst. Opnieuw een topduel voor de manschappen van Maurice Verbunt als er om 19.30 uur zal worden afgetrapt op sportpark Pronsebroek. Groen-witte support is dan weer meer dan welkom!

JOS Watergraafsmeer – Groene Ster 2-3 (1-1). 15. Bryan Simons 0-1, 30. Hanne Hagary 1-1, 67. Chefrino Eind 1-2, 70. Dennis Petit 1-3, 90. Revelinio Slijters 2-3. Scheidsrechter: Dave de Vries (Amstelveen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *