Groene Ster klopt UNA in fraai voetbalgevecht

Groene Ster blijft in de eigen groen-witte veste van Pronsebroek ongeslagen. In een waar spektakelstuk tegen UNA trokken de manschappen van Maurice Verbunt aan het langste eind: 2-1. Groene Ster – UNA was afgelopen woensdagavond een 90 minuten durend schouwspel met twee aanvallend ingestelde ploegen. De groen-witten kwamen nog wel op achterstand, maar voor rust egaliseerde Safouane Ahidar met een vlammend schot (1-1). Na de thee een heroïsch gevecht met aanvallende intenties van beide kanten en voetbal in een moordend tempo. Goaltjesdief Bryan Simons had een kwartier voor het eindsignaal wat moois in petto met een wereldgoal in de vorm van een omhaal die in de uiterste hoek neerplofte. Het bleek meteen de winnende treffer te zijn in een fraai voetbalgevecht waarin Groene Ster volop aan klantenbinding deed en de fraaie derde plaats verstevigde.

Hoofdtrainer Maurice Verbunt kon in de topper tegen UNA (nummer 3 tegen nummer 4) weer putten uit zijn vertrouwde basiself van de laatste weken met tevens de terug gekeerde Bo Breukers op de bank. Na een indrukwekkende minuut stilte voor het overleden kaderlid Rainer Ruzicka begon UNA beter aan de wedstrijd. Met aanvallende druk klopte de ploeg van de Limburgse trainer Harrie Gommans nadrukkelijk op de Limburgse deur. Uit die dadendrang ging de bal na 10 minuten op de stip. In een schermutseling tussen Joey Dekkers en Sten Senders constateerde arbiter Luc Tissingh een overtreding in het strafschopgebied. Het buitenkansje vanaf elf meter bleek een kolfje naar de hand van de veel scorende Veldhovense spits Serhat Koç: 0-1. Hierna leek Groene Ster wakker geschud en werd veelvuldig voor het offensief gekozen met enkele mogelijkheden voor de thuisclub. UNA bleef ook in de tegenstoot gevaarlijk opduiken voor het doel van Mark Voss, maar de treffer viel na een half uur toch in het voordeel van de groen-witten. Na een sterke dribbel van Safouane Ahidar had UNA-goalie Kai Huybers geen antwoord op de vlammende uithaal van de Groene Ster-aanvaller: 1-1. Beide ploegen weer in evenwicht en op zoek naar de voorsprong. Qua kansenverhoudingen kregen Groene Ster en UNA voor rust nog een beste mogelijkheid met een hoofdrol voor beide doelmannen. Groene Ster-verdediger Danny Stassar zag zijn inzet met links gekeerd worden door Huybers en aan de andere kant bracht Mark Voss katachtig redding op de doellijn na een vrije kopkans van Abdiasis Eenow Dahir.

In het tweede bedrijf ontspon zich al snel een open en strijdlustig duel, waarbij de toeschouwers volop aan hun trekken kwamen. Groene Ster ging van meet af aan op zoek naar de voorsprong, zette hoog druk en hield defensief de rijen goed gesloten. Via rechtsback Thomas Horsten kregen de bezoekers wel nog een goede mogelijkheid, maar wederom was Groene Ster-doelman Mark Voss de grote sta-in-de weg. Aan de overzijde bleef Groene Ster de aanvallende kracht uitoefenen, bij vlagen met sterk combinatievoetbal, maar ook waar nodig met opportunistische ballen. Het bleek het juiste recept om de verdediging van UNA, welke in Heerlerheide ten opzichte van UNA’s laatste wedstrijd noodgedwongen was aangepast, te ontregelen. Venijnige schotpogingen van Safouane Ahidar en Chefrino Eind vonden echter nog geen genade en werden een prooi voor UNA-doelman Kai Huybers. Tot een kwartier voor het einde van verbazing de monden open gingen op sportpark Pronsebroek. Een vrije trap van captain Dylan Zwartjes werd op het hoofd gemikt van Chefrino Eind. Diens kopbal werd door Bryan Simons vanuit de lucht met een fenomenale omhaal tot doelpunt gepromoveerd (2-1). Een wereldgoal die je zelden op een amateurvoetbalveld ziet. De luid bejubelde treffer van Bryan Simons gaf Groene Ster, met inmiddels verse krachten Bo Breukers en Julien Clout in de ploeg, een dermate boost dat ook het restant van het energieke duel tegen UNA met verve tot een goed einde werd gebracht. 

Alweer een driepunter kan Groene Ster bijschrijven met voor de derde keer Bryan Simons als matchwinnaar. De ploeg blijft vanuit een sterke teamdiscipline, vastberadenheid, strijdlust en de voetballende kwaliteiten verbazen in de Derde Divisie Zondag met een plek in de top 3 tot gevolg. De groen-witten blijven stevig op de derde plaats met nu nog maar twee punten achterstand op OFC, de nummer twee van de ranglijst. Koploper Gemert loopt verder uit. Komende zondag 10 april start de derde periode in de Derde Divisie Zondag en wacht voor Groene Ster de volgende klus met de uitwedstrijd bij Hoogland.

Groene Ster – UNA 2-1 (1-1). 9. Serhat Koç (strafschop) 0-1, 30. Safouane Ahidar 1-1, 76. Bryan Simons 2-1. Scheidsrechter: Luc Tissingh (Eindhoven).

Bekijk foto’s Groene Ster – UNA (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *