Derbytime op sportpark Pronsebroek: Groene Ster – EVV

Komende zaterdagavond 23 april staat de enige Limburgse derby in de Derde Divisie Zondag op het programma als Groene Ster en EVV elkaar treffen op sportpark Pronsebroek in Heerlerheide. De clash tussen de hoogst spelende Limburgse amateurverenigingen heeft voor beide ploegen zo zijn eigen belangen. Om 19.30 uur wordt er afgetrapt in de thuishaven van de groen-witten, waar vanaf 18.00 uur een sponsormeeting zal plaatsvinden en na afloop er een derde helft zal volgen met een DJ in de kantine. Met een line up bij de opkomst van de spelers, een haag van vlaggen door de meisjesteams en sfeeracties van de supportersschare zal de derbysfeer optimaal zijn.

Kijkend naar de ranglijst is Groene Ster – EVV een ontmoeting tussen de huidige nummer 4 van boven en de nummer 4 van onder. Na drie opgelopen nederlagen in de slotfase van de wedstrijd lukte het Groene Ster niet om in te lopen bij OFC en Gemert, waardoor de derby tegen EVV zal aangegrepen worden om de rug te rechten en weer de driepunter in eigen huis te houden. Met nog acht duels en 24 te verdelen punten is het zowel bovenin als onderin van de ranglijst ongekend spannend. Elke speeldag liggen verrassingen weer op de loer en is er geen peil te trekken op uitslagen met duels welke op details worden beslist. Ondanks drie nederlagen op rij veranderde er voor Groene Ster niet zo veel. De ploeg van trainer Maurice Verbunt deelt nu de derde plaats met OSS’20 en kan bij een aantal positieve uitslagen zo weer mee gaan strijden voor een tweede plek, waar nu OFC op 3 punten staat. Gemert staat onbedreigd aan kop. Onder Groene Ster staan ook nog een handvol ploegen dicht bij elkaar, waardoor elke speeldag weer reikhalzend naar de uitslagen wordt gekeken en Groene Ster vooral naar zichzelf zal kijken en wie weet wat er dan nog in het vat zit voor de sterdragers als op Pinkstermaandag 6 juni de competitie wordt afgesloten. 

EVV zal het treffen met Groene Ster benaderen om punten te sprokkelen zodat de gevarenzone ontstegen kan worden. De ploeg van trainer Leo Beckers pakte afgelopen Paasweekend vier punten na winst bij UNA en een remise tegen ADO’20. Omdat onderin elke week de overige ploegen de punten blijven pakken, staan de Echtenaren vooralsnog op een 15e plek welke na het competitieslot zou betekenen dat er nacompetitie-voetbal nodig is om in de Derde Divisie Zondag te blijven. Het eerdere duel EVV – Groene Ster in Echt op 30 oktober 2021 eindigde zonder doelpunten, alhoewel Groene Ster een aantal keren dicht bij een doelpunt was. Zaterdagavond zullen er hopelijk wel treffers te noteren vallen als arbiter Preston Henshuijs om 19.30 uur voor de aftrap zal fluiten.

Aanstaande zaterdagavond moet u in Heerlerheide zijn. De Limburgse clash, een fraai affiche welke u niet mag missen als om 19.30 uur de bal gaat rollen. Wij rekenen op veel publiek en hopen alle leden van jong tot oud en veel supporters te mogen verwelkomen bij deze avondwedstrijd om de jongens als 12e man van de nodige support te voorzien op het ‘avondje Pronsebroek’!


Zaterdag 23 april 2022

Groene Ster – EVV

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Preston Henshuijs uit Amsterdam

aanvang: 19.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 27 Groene Ster EVV 19.30 uur
24-04-2022 UNA Blauw Geel’38 19.30 uur
Periode 3 ADO’20 Unitas 14.00 uur
  Hercules DEM 14.00 uur
  Westlandia Dongen 14.00 uur
  Quick Hollandia 14.00 uur
  JOS Watergraafsmeer Hoogland 14.00 uur
  HSC’21 Gemert 14.30 uur
  OSS’20 OFC 14.30 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zaterdag 23 april 2022 zijn er bij de wedstrijd Groene Ster 1 – EVV 1 drie pupillen van de week. Malak Azaouagh (7 jaar) spelend in Groene Ster JO8-1, Ayoub Azaouagh (10 jaar) spelend in Groene Ster JO11-2 en Reda Azaouagh (7 jaar) spelend in Groene Ster JO8-1 zullen de aftrap verrichten. Malak en Reda zitten in groep 3 en Ayoub in groep 6 van bassischool De Schakel. Paris Saint Germain is hun favoriete club en de favoriete spelers zijn: Ayoub: Lionel Messi. Reda: Neymar. Malak: Angel Di Maria. Bij Groene Ster is verdediger Danny Stassar hun favoriete speler. Ayoub, Reda en Malak voorspellen allemaal ruime overwinningen voor Groene Ster tegen EVV. Groene Ster wenst Ayoub, Reda en Malak veel plezier en een leuke avond.

SPONSOR WEDSTRIJDBAL

 

SPONSOR VAN DE WEEK

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *