Groene Ster toont herstel en klopt EVV in Limburgse derby

Na drie achtereenvolgende nederlagen boekte Groene Ster afgelopen zaterdagavond de volle buit in de Limburgse derby tegen EVV uit Echt. Op een drukbezocht sportpark Pronsebroek eindigde het levendige duel in een 3-2 overwinning voor de groen-witten. Groene Ster had 70 minuten amper iets te vrezen van de Limburgse opponent en de 3-0 voorsprong was een terechte afspiegeling van de veldverhoudingen. Toch werd de derbystrijd in de tweede helft van de nodige spanning voorzien nadat EVV via twee treffers de aansluiting te pakken had. Van heer en meester naar toch nog billen knijpen voor de sterdragers, maar na een lange blessuretijd konden de handen de lucht in en bleven de drie punten verdiend in Heerlerheide.

Met een heerlijk derbysfeertje en talloze sfeeracties van de twaalfde man schoot Groene Ster in het Limburgse treffen als een komeet uit de startblokken. Na amper tien tellen op de klok poeierde Amin Elalji op de vuisten van EVV-goalie Michel Vercruysse. Even later twee aardige mogelijkheden voor de van een schorsing teruggekeerde Chefrino Eind, echter diens inzetten gingen aan de linker- en rechterpaal voorbij. De voorsprong voor Groene Ster kon niet uitblijven en die viel uiteindelijk nadat een vrije trap van aanvoerder Dylan Zwartjes het strafschopgebied indraaide en vervolgens niemand de bal beroerde, echter wel het doelnet: 1-0. Gesteund door de voorsprong bleef Groene Ster de ene na de andere aanval plaatsen. Nadat eerst nog Amin Elalji naast het doel mikte, viel na een half uur de 2-0 via Safouane Ahidar die middels een bekeken schot in de linkerhoek de 42-jarige Vercruysse het nakijken gaf. EVV kwam er voor rust niet aan te pas en er viel dan ook geen enkele doelpoging te noteren voor de bezoekers.

In de tweede helft ging Groene Ster op dezelfde voet verder met controle over het duel en snelle aanvallende combinaties. Tweemaal stond het aluminium in de weg na een verwoestende uithaal van Safouane Ahidar (lat) en de rebound van Dylan Zwartjes (paal). Na een fraaie vrije trap variant van Dylan Zwartjes in combinatie met Bo Breukers en Amin Elalji legde laatstgenoemde de bal klaar voor de inkomende Safouane Ahidar. Tegen diens prachtige en doeltreffende uithaal in de bovenhoek was geen kruid gewassen: 3-0. Groene Ster leek daarmee in een zetel te zitten, maar toch bleken de feiten anders. Na commotie aan de zijlijn trok de Amsterdamse arbiter Preston Henshuijs twee rode kaarten, een voor Manny Peters van EVV en een voor Dennis Petit van Groene Ster. Inmiddels wist EVV vanaf de stip te scoren via Bjรถrn Stassen (3-1), waarbij niet veel later zelfs de aansluiting voor de Echtenaren viel te noteren nadat Juul Respen te veel ruimte kreeg om uit te halen (3-2). Terwijl er lange tijd niets aan de hand leek, kreeg menig Groene Ster-aanhanger het in de slotfase benauwder met de voorbije wedstrijden in het achterhoofd waar een zeker lijkend resultaat werd verspeeld. Groene Ster liet het dit keer niet zo ver komen. Met geconcentreerd verdedigen en een oplettende doelman Mark Voss kwam er geen verandering meer in de score en werd na de ruim bemeten blessuretijd de winst gevierd met de supporters. Een topavond waar ook de sponsoren van Groene Ster in een tent voor de kantine getuige waren van een mooie en spannende voetbalavond tussen de twee hoogst spelende Limburgse amateurclubs.

Groene Ster recht de rug na een puntloze reeks van drie duels en pakt met 46 punten de derde plek in de Derde Divisie Zondag weer terug met drie punten achterstand op OFC (nummer 2) en acht punten achterstand op koploper Gemert. De ontknopingen naderen langzaam en de nieuwe maand mei dient zich aan. Nog zeven duels voor de groen-witten waar nog van alles gebeuren kan en elke wedstrijd tot het maximum zal worden gegaan. Komende zondag 1 mei wacht de volgende krachtmeting als om 14.00 uur wordt afgetrapt bij lijstaanvoerder Gemert. Een traditioneel mooi affiche en een sportieve uitdaging voor Groene Ster om de toch al spannende competitie nog iets spannender te maken.

Groene Ster – EVV 3-2 (2-0). 13. Dylan Zwartjes 1-0, 34. Safouane Ahidar 2-0, 65. Safouane Ahidar 3-0, 74. Bjรถrn Stassen (strafschop) 3-1, 81. Juul Respen 3-2. Scheidsrechter: Preston Henshuijs (Amsterdam).

Bekijk foto’s Groene Ster – EVV (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *