Puntloos Paasweekend voor Groene Ster

Groene Ster heeft geen punten overgehouden aan de Paasdubbel. Afgelopen zaterdag 16 april werd de eerste thuisnederlaag van de competitie geleden tegen Unitas. Groene Ster kon de 1-0 voorsprong na een uur voetbal niet vasthouden en zag een zichtbaar resultaat in extremis door twee doelpunten van de Gorcummers in rook opgaan. Paasmaandag leek Groene Ster in Beverwijk bij laagvlieger DEM op weg naar een punt, echter wederom werd de slotfase de ploeg van Maurice Verbunt fataal met een 1-0 nederlaag als gevolg. Drie achtereenvolgende competitieduels met uitzicht op een resultaat leveren uiteindelijk drie verliespartijen op. Aangezien de complete top 4 in de Derde Divisie Zondag punten liet liggen, deelt Groene Ster na 26 wedstrijden samen met OSS’20 de derde plaats.

Groene Ster – Unitas
Op 12 januari 2020 leed Groene Ster de laatste thuisnederlaag in seizoen 2019-2020 toen OSS’20 er met een 0-1 zege vandoor ging. Nadat afgebroken seizoen (22 duels) vanwege corona volgde seizoen 2020-2021 met slecht vijf duels en behield Groene Ster dit seizoen tot afgelopen zaterdag de ongeslagen status op sportpark Pronsebroek. Na de uitglijder tegen Hoogland wilde Groene Ster iets recht zetten tegen Unitas dat de laatste weken niet in goede doen was en na een trainerswissel een toppositie in de Derde Divisie Zondag zag verdwijnen richting rechterrijtje. De Gorcummers beschikken echter nog altijd over een degelijke en fysieke ploeg waarmee Groene Ster vol aan de bak moest in de wetenschap dat vier basisspelers bij de groen-witten ontbraken. Blessures van Shaquille Simmons en Joey Dekkers en schorsingen van Dennis Petit en Chefrino Eind zorgden ervoor dat Maurice Verbunt een puzzel moest leggen voor zijn basiself. In de eerste helft vielen er op een aangenaam zonnig sportpark Pronsebroek geen treffers te noteren. Een vlammend schot op de deklat van Safouane Ahidar was het grootste wapenfeit van Groene Ster, aan de andere kant toonde Mark Voss zijn kunnen door pogingen van Omar Boulamhayan en Daniel Alexander Walu uit zijn doel te ranselen. Na een uur voetbal kwam Groene Ster aan de leiding. Na een verre inworp van Dylan Zwartjes kreeg spits Anass Kiki vrije doortocht en na sterk doorzetten had Unitas-doelman Ronald Vlot tegen diens schot in de verre hoek geen antwoord: 1-0. De voorsprong voor een hard werkend Groene Ster kon echter niet over het eindsignaal van arbiter Rob Souwen worden getild. Terwijl de klok al op 90 minuten stond, wist Robert Mutzers namens Unitas een gevaarlijke indraaiende voorzet tot doelpunt te promoveren. Groene Ster bleef vervolgens met een nog grotere kater achter nadat de defensie er niet goed uitzag en uit een voorzet vanaf de flank diezelfde Mutzers vogelvrij voor Mark Voss opdook en de 1-2 scoorde.

DEM – Groene Ster
Groene Ster heeft ook in Beverwijk tegen DEM de neerwaartse prestaties geen halt kunnen toeroepen. Opnieuw, voor de derde keer op rij, werden de slotminuten Groene Ster fataal. Vijf minuten voor tijd kroonde DEM-invaller Tom Kok zich tot matchwinnaar door uit een hoekschop de enige treffer te scoren. Een pijnlijk verlies omdat de sterdragers zich in deze wedstrijd weer eens voldoende kansen wisten te creëren, maar deze niet wisten om te zetten in doelpunten. De eerste grote kans was er voor Amin Elalji, de aanvaller verscheen na een goede pass van Dennis Petit vrij voor de DEM-doelman, maar zijn schot ging over. Daarna was het DEM dat de aanval opzocht. Eerst wist Groene Ster-doelman Mark Voss prima te redden en even later claimde DEM een strafschop na een duel tussen Bo Breukers en Ugur Kaya, echter de resoluut leidende arbiter Roy Witlox wuifde de protesten weg. Op slag van rust opnieuw een prima aanval van Groene Ster. Na een fraaie combinatie tussen Safouane Ahidar en Dylan Zwartjes, bediende laatstgenoemde Bryan Simons op maat. Zijn inzet werd gestopt door DEM-doelman Swen Verswijveren. Ook in de slotminuten van de eerste helft was het opnieuw Amin Elalji die dicht bij een doelpunt was.

In de tweede helft was in de beginfase de grootste kans voor DEM, waarbij opnieuw doelman Mark Voss redding bracht. Daarna was Amin Elalji na goed doorzetten opnieuw in kansrijke positie, maar de DEM-doelman kwam op zijn weg. Pas na de fatale tegentreffer vijf minuten voor tijd, wist Groene Ster nog enkele malen gevaarlijk te worden. Dylan Zwartjes zag zijn vrije trap, rand zestien meter, net over gaan en invaller Yoëll Henssen zag zijn schotpoging door de doelman gestopt geworden. Helaas bleef de gelijkmaker voor de groen-witten uit. Door het dubbele verlies tijdens het Paasweekend, moet Groene Ster de derde plek op de ranglijst nu delen met OSS’20.

Aanstaande zaterdag de Limburgse derby tegen provinciegenoot EVV. Een duel met grote belangen en de kans om na drie verliespartijen weer aan de juiste kant van de score te blijven. Aftrap op sportpark Pronsebroek is om 19.30 uur. 

Groene Ster – Unitas 1-2 (0-0). 60. Anass Kiki 1-0, 90. Robert Mutzers 1-1, 92. Robert Mutzers 1-2. Scheidsrechter: Rob Souwen (Tilburg).

DEM – Groene Ster 1-0 (0-0). 85. Tom Kok 1-0. Scheidsrechter: Roy Witlox (Berlicum).

Bekijk foto’s Groene Ster – Unitas (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *