Topper voor Groene Ster bij koploper Gemert

Na de Limburgse derbyzege tegen EVV speelt Groene Ster komende zondag een uitduel bij koploper Gemert. Op het Gemertse sportpark Molenbroek treffen de lijstaanvoerder en de nummer drie van de ranglijst elkaar in een interessante clash tussen twee ploegen die elkaar doorgaans geen duimbreed toegeven. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt voor deze topper op de 28e speeldag van de competitie.

De maand mei breekt aan en de ontknopingen in de competitie naderen met rasse schreden. De competitie in de Derde Divisie Zondag is de laatste maanden in een sneltreinvaart voorbij gevlogen. Na het laatste midweekse inhaalduel Dongen – Quick (5-3) van deze week staan alle ploegen op 27 duels en staan er nog 7 wedstrijdrondes op de agenda voordat de competitie wordt afgesloten op Pinkstermaandag 6 juni 2022. En tijdens die zeven speeldagen kan er nog van alles gebeuren in een onvoorspelbare en spannende competitie. Tegenstander Gemert legde afgelopen donderdagavond beslag op de tweede periodetitel. Groene Ster en Gemert eindigde in die tweede periode beide met 24 punten, met een doelsaldo van +9 eindigde Gemert net boven Groene Ster (+8) in die stand. In de reguliere tussenstand gaat het de laatste weken qua puntenverschil op en neer. Groene Ster heeft nu een achterstand van drie punten op OFC (2) en acht punten op Gemert (1). Tot zover de statistieken.

Wie bij aanvang van de competitie had verteld dat Gemert – Groene Ster op de 28e speeldag een topper zou zijn in de top 3 van de Derde Divisie Zondag zou toch raar zijn aangekeken. Groene Ster en Gemert komen elkaar al jarenlang in de top van het amateurvoetbal tegen. In seizoen 2018-2019 waren beide ploegen kemphanen voor de titel in de hoofdklasse B. Met een glansrijke eindspurt van Groene Ster ging de schaal naar Heerlerheide, volgde Gemert op vijf punten in de eindrangschikking en bleek uiteindelijk een succesvolle nacompetitie ook een promotie voor de zwart-witten. Beide voormalige hoofdklassers staan er goed op in de Derde Divisie Zondag en zullen, na de eerdere spectaculaire 3-3 in Heerlerheide, zondagmiddag in Gemert voor de felbegeerde punten strijden. Met twee achtereenvolgende nederlagen tegen UNA en HSC’21 zag koploper Gemert de riante voorsprong slinken en zal dit voor een derde keer willen voorkomen. Na een puntloos Paasweekend, waarin Groene Ster twee keer in extremis een resultaat in rook zag opgaan, werd afgelopen zaterdag op een bomvol sportpark Pronsebroek de rug gerecht door de Limburgse derby tegen EVV in een 3-2 zege om te zetten. Met een vijftal achtervolgers binnen een marge van zes punten zal Groene Ster in de strijd om de bovenste plaatsen de derbywinst een passend vervolg willen geven bij de lijstaanvoerder. En wie weet hoe de wind nog zal gaan waaien als de groen-witten zondag aan de goede kant van het scorebord staan.

Een aantrekkelijke affiche met de nodige sportieve drijfveren voor de equipe van Maurice Verbunt, die zoals vaker dit seizoen als strijdbaar collectief aan de aftrap zal moeten verschijnen om koploper Gemert van repliek te dienen. Arbiter Daan Schaper, die eerder dit seizoen Groene Ster- Hercules floot, zal om 14.00 uur voor de aftrap fluiten. Wij hopen dat veel Groene Ster-aanhangers de trip naar Gemert maken om net zoals in de laatste wedstrijden de jongens de steun te geven als 12e man.  

Geef u op voor de busreis naar Gemert!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.45 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Gemert. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Molenbroek
Sportlaan 9
5421 SK Gemert

Zondag 1 mei 2022

Gemert – Groene Ster

Locatie: Sportpark Molenbroek

Scheidsrechter: Daan Schaper uit Dokkum

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 10.45 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 28 Hollandia Hercules 14.00 uur
01-05-2022 DEM ADO’20 14.00 uur
Periode 3 Hoogland OSS’20 14.00 uur
  Blauw Geel’38 Quick 14.00 uur
  Gemert Groene Ster 14.00 uur
  Unitas Westlandia 14.00 uur
  Dongen UNA 14.00 uur
  OFC JOS Watergraafsmeer 14.30 uur
  EVV HSC’21 14.30 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *