Veerkrachtig Groene Ster breekt met statistieken en verslaat koploper Gemert

Op de eerste zondag van mei gaf Groene Ster een passend vervolg aan de derbywinst tegen EVV van een week eerder. Op sportpark Molenbroek boekte de ploeg van Maurice Verbunt een zwaarbevochten 1-2 winst tegen koploper Gemert. Na een ongelukkige vroege 1-0 achterstand kwam Groene Ster gaandeweg steeds beter in de wedstrijd. De kanteling in het levendige duel kwam kort in de tweede helft nadat de groen-witten tweemaal het net wisten te vinden via Julien Clout en Joey Dekkers. In het restant toonde Groene Ster-doelman Mark Voss zijn kunnen door enkele zeker lijkende tegentreffers uit zijn doel te ranselen. De drie punten voor een hard werkend Groene Ster gingen mee de bus in en de derde plek in de Derde Divisie Zondag werd verstevigd door de groen-witten.

Drie punten in Gemert, dat was weer een hele tijd geleden voor de sterdragers. In het debuutseizoen in de hoofdklasse B van seizoen 2003-2004 lukte dat voor het laatst. Destijds op zondag 19 oktober 2003 won Groene Ster op het altijd knusse sportpark Molenbroek met 2-3 door treffers van Leon Coolen (2) en Rob Adams. Na vele zware middagen zonder resultaat in Gemert in de voorbije jaren bleef Groene Ster nu in seizoen 2021-2022 weer eens aan de juiste kant van de score. Groene Ster en Gemert zijn al jarenlang sparringpartners in de top van het amateurvoetbal. Wedstrijden op het scherpst van de snede met wederzijds respect voor elkaars prestaties. Dat beide ploegen het duel op de 28e speeldag ingingen onder het predikaat topper in de Derde Divisie Zondag zou vooraf niemand aan hebben gedacht. De ranglijst liegt echter niet en geeft nog maar eens dat de voormalige kemphanen in de hoofdklasse er goed op staan op divisieniveau. Onder toeziend oog van veel meegereisde supporters vanuit Heerlerheide kende Groene Ster een ongelukkige start in Gemert. Na vier minuten stond er al een 1-0 achterstand op het scorebord nadat er aan de linkerkant van het veld te veel ruimte was en Julien Clout de voorzet van Dylan van Diepen achter zijn eigen doelman werkte: 1-0. Groene Ster kwam daarna beter in de wedstrijd en probeerde met aanvallende combinaties tot kansen te komen. Twee keer een bal op het aluminium via een pegel op de lat van Dylan Zwartjes en een kopbal van Julien Clout bovenop de lat hadden een beter lot verdiend. Aan de andere kant weerhield Mark Voss Gemert van een treffer door de inzet van Chafik Mezziani onschadelijk te maken.

Kort in de tweede helft kende Groene Ster een sterke fase welke ook tot uitdrukking werd gebracht in de score. Na een aantal korte combinaties via Bo Breukers, Safouane Ahidar en Bryan Simons werkte Julien Clout de bal via de kluts in het Gemertse doel (1-1). Vlak daarna de voorsprong voor Groene Ster na een mooie uitgespeelde aanval opgezet door Joey Dekkers en via Chefrino Eind en Amin Elalji weer terug naar de doorgelopen Joey Dekkers die de bal op het laatste moment onder Gemert-goalie Stefan Tielemans wist te schuiven: 1-2. Met nog een dik half uur op de klok moest Groene Ster de scherpte houden om de voorsprong niet in het gedrang te laten komen. Na een schotpoging van Chefrino Eind over de Gemertse lat ging de thuisploeg nadrukkelijker de aanval zoeken en Groene Ster-doelman Mark Voss onderscheidde zich in dat stadium door tweemaal een inzet (kopbal en schot) van Ralf Kemper, met 24 doelpunten topscorer van de Derde Divisie Zondag, met een katachtige reflex uit zijn doel te ranselen. Groene Ster kreeg richting de slotfase nog een mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien via Chefrino Eind, diens inzet werd echter op het laatste moment door de Gemert-defensie geblokt. Nadat aan de andere kant wederom Mark Voss (de terechte Man of the Match aan Groene Ster-zijde) zijn kunnen toonde door een kopbal van de Gemertse revelatie Dylan van Diepen te keren, tikte de tijd richting het eindsignaal. Een als collectief opererend Groene Ster gaf verder geen krimp meer en net als vorige week overleefde Groene Ster de spannende slotminuten en klonk het eindsignaal van de soeverein leidende arbiter Daan Schaper als muziek in de oren.

Groene Ster blijft op de derde stek, boekt de 14e seizoenszege en brak na jaren zonder resultaat in Gemert met de statistieken. Het gat naar koploper Gemert wordt verkleind en bedraagt nu nog vijf punten, de kloof naar OFC (nummer twee) is drie punten. Daarnaast is plek drie verstevigd en wachten nog zes interessante speeldagen waar er nog volop wordt meegedaan om de prijzen in de top van de ranglijst. Komende zondag kan Groene Ster weer vol aan de bak met een nieuwe krachtmeting als HSC’21 op bezoek komt in Heerlerheide. De Haaksbergse ploeg is de gevarenzone inmiddels ontstegen en boekte vijf achtereenvolgende winstpartijen.

Gemert – Groene Ster 1-2 (1-0). 5. Julien Clout 1-0 (eigen doelpunt), 48. Julien Clout 1-1, 54. Joey Dekkers 1-2. Scheidsrechter: Daan Schaper (Dokkum).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *