Groene Ster verliest verenigingsman Sjef Pelzer

Opnieuw verliest Groene Ster een echte verenigingsman. Op dinsdag 3 mei is Sjef Pelzer op 68-jarige leeftijd overleden. Sjef was een trouw lid vanaf 1 augustus 1979. Jarenlang was hij elftalleider van een vriendenteam binnen onze vereniging, maar bovenal was hij een van de meest trouwe supporters van ons eerste elftal. Na Jan Snijder en Rainer Ruzicka, is Sjef Pelzer het derde Groene Ster-lid op rij in korte tijd die niet meer in ons midden is.

Op zaterdag 23 april was Sjef nog met echtgenote Hennie als toeschouwer aanwezig bij de derby van Groene Ster 1 tegen EVV. Ondanks problemen met zijn gezondheid bezocht Sjef nog trouw alle thuiswedstrijden. Tot vorig seizoen was hij ook steevast samen met zijn vrouw vele jaren bij elke uitwedstrijd van de partij met een vaste plaats in de bus. Bij thuiswedstrijden stond Sjef jarenlang met zijn vriendengroep achter het doel van de tegenstander en steunde de sterdragers in goede en slechte tijden. Elke trouwe Groene Ster-supporter kan zich vast de aanmoedigingen van Sjef herinneren als de ploeg het nodig had. “Kom op Groentjes” was zijn befaamde en luide kreet, die hij meerdere malen liet horen.

Ook was Sjef tot 2009 jarenlang elftalleider van een vriendenelftal: Groene Ster 5. In dit team gingen prestaties en gezelligheid hand in hand. Sportiviteit stond bij Sjef hoog in het vaandel, zijn elftal won in het seizoen 1999-2000 de sportiviteitsprijs als meest sportieve team binnen Groene Ster.

De derde helft in de kantine liet Sjef nooit schieten, samen onder het genot van een pilsje met vrienden napraten over de wedstrijd of met zijn team zorgen voor de juiste teambuilding.

RKSV Groene Ster verliest een pure clubman. Een supporter van het eerste uur, die de opmars van onze vereniging vanaf het kampioenschap in de vierde klasse in 1982 tot heden in de top van de derde divisie van dichtbij heeft meegemaakt en de club nooit heeft laten vallen. Sjef, wij zullen je missen.

RKSV Groene Ster bedankt Sjef voor zijn enorme betrokkenheid bij onze vereniging en wensen zijn vrouw Hennie, zijn zonen Roy en Paul, zijn kleinkinderen, broers en zus, familie en vrienden veel sterkte en kracht bij het dragen van dit grote verlies.

Voor de aftrap van de wedstrijd Groene Ster 1 โ€“ HSCโ€™21 1 op zondag 8 mei zal een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan Sjef en Groene Ster 1 zal met rouwbanden spelen.

Namens Bestuur en Leden RKSV Groene Ster.

Jos Op โ€™t Eijnde -Voorzitter-

De afscheidsdienst zal plaatsvinden op zaterdag 7 mei om 11.00 uur bij Mok Uitvaartcentrum, Kampstraat 45, Heerlerheide.

Op donderdag 5 mei tussen 18.00 uur en 18.45 uur is er gelegenheid tot afscheid nemen in bovengenoemd uitvaartcentrum.

Een reactie

op “Groene Ster verliest verenigingsman Sjef Pelzer
Een reactie op “Groene Ster verliest verenigingsman Sjef Pelzer
  1. Hartelijk dank voor de overweldigende belangstelling, de mooie kaarten en de lieve woorden na het overlijden van Sjef.

    Henny, kinderen en kleinkinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *