Groene Ster krijgt op dreef zijnde HSC’21 op bezoek

Wedstrijddag 29 staat komende zondag 8 mei 2022 op de agenda in de Derde Divisie Zondag. Nog 6 wedstrijden of voor de meeste ploegen 6 finales, aangezien er zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van de ranglijst nog van alles kan gebeuren eer de balans definitief wordt opgemaakt. Na de gigantische opsteker door bij koploper Gemert met de winst aan de haal te gaan, ontvangt Groene Ster komende zondag op eigen bodem HSC’21 uit Haaksbergen. De ploeg uit de provincie Overijssel is de laatste weken aardig op dreef en wist met vijf achtereenvolgende zeges de gevarenzone te ontstijgen tot inmiddels een tiende plek op de huidige ranglijst. Om 14.30 uur zal het treffen Groene Ster – HSC’21 beginnen.

Nog drie thuisduels en drie uitduels wachten er voor Groene Ster en dan is de eerste volledige competitie in de Derde Divisie Zondag ten einde. De winst van Groene Ster op koploper Gemert van verleden week geeft nog maar eens dat dit seizoen van alles mogelijk is en de onderlinge verschillen minimaal zijn. De vraag is dan ook: Welke ploeg heeft de langste adem in deze marathon competitie van maar liefst 34 wedstrijden, waarin de ploegen de voorbije maanden veel wedstrijden in een sneltreinvaart moesten afwerken. De ploeg van Maurice Verbunt kroop na de winst in Gemert weer wat dichter naar de top en verstevigde plek drie en heeft nu een achterstand van vijf punten op de koppositie en vier punten voorsprong op de eerste achtervolger Hercules. En na de periodetitels voor OFC (1e) en Gemert (2e) geeft plek 3 in de eindrangschikking het recht op het spelen van nacompetitieduels voor promotie. Zo waar een sportieve uitdaging voor de groen-witten om voor de prijzen te spelen en in de beslissende fase van de competitie te laten zien waartoe men al eerder dit seizoen in staat is geweest.

Opponent HSC’21 is koploper van het rechterrijtje en kent een opvallende statistiek. De Haaksbergers sloten de eerste seizoenshelft af met 14 punten uit 12 duels en verbleven lange tijd aan de onderkant van de ranglijst. Inmiddels staat de teller, mede dankzij vijf achtereenvolgende zeges (Hollandia, DEM, Hoogland, Gemert en EVV), op 39 punten uit 28 optredens. De ploeg van hoofdtrainer Daniël Nijhof heeft de smaak derhalve te pakken en zal na de winst in Limburg van verleden week bij EVV (1-4) ook de trip van Heerlerheide naar Haaksbergen met een resultaat willen aanvaarden. 

Al met al weer een interessant affiche in de spannende competitie van de Derde Divisie Zondag. Zondagmiddag 8 mei hopen wij u allemaal weer te mogen begroten in Heerlerheide om de jongens als 12e man van de nodige support te voorzien op sportpark Pronsebroek.


Zondag 8 mei 2022

Groene Ster – HSC’21

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Thomas Hardeman uit Wijk bij Duurstede

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 29 JOS Watergraafsmeer Dongen 14.00 uur
08-05-2022 ADO’20 Hollandia 14.00 uur
Periode 3 Westlandia Hoogland 14.00 uur
  Quick DEM 14.00 uur
  Unitas EVV 14.00 uur
  Hercules Blauw Geel’38 14.00 uur
  UNA OFC 14.30 uur
  Groene Ster HSC’21 14.30 uur
  OSS’20 Gemert 14.30 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 8 mei 2022 zijn er bij de wedstrijd Groene Ster 1 – HSC’21 1 twee pupillen van de week. Josh van der Slink (9 jaar) spelend in Groene Ster JO10-3 en Matthew van der Slink (6 jaar) spelend in Groene Ster JO7 zullen de aftrap verrichten. Josh zit in groep 6A van basisschool Tarcisius en Matthew in groep 3 van de Vrije School Helianthus. Josh heeft Liverpool als favoriete club en Cristiano Ronaldo als favoriete speler, voor Matthew is Paris Saint Germain zijn favoriete club en Lionel Messi zijn favoriete speler. Bij Groene Ster zijn de favoriete spelers Danny Stassar (Josh) en Yoëll Henssen (Matthew). Yosh (uitslag: 4-2) en Matthew (uitslag: 2-1) voorspellen allebei een overwinning voor Groene Ster tegen HSC’21. Groene Ster wenst Yosh en Matthew veel plezier en een leuke middag.

SPONSOR WEDSTRIJDBAL

De wedstrijdbal van vandaag is geschonken door Groene Ster-lid en vaste supporter Cor Smeets. Cor is samen met Johan Jansen al vele jaren trouwe supporter van het eerste elftal en altijd aanwezig bij alle thuis en uitwedstrijden in de Derde Divisie. Cor, hartelijk bedankt voor deze ondersteuning aan onze vereniging!

SPONSOR VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *