Complete off-day voor Groene Ster tegen HSC’21

Groene Ster leed afgelopen zondag een 0-3 thuisnederlaag tegen HSC’21 en daar viel weinig op af te dingen. De groen-witten kwamen geen moment in de buurt van het behaalde niveau zoals wel vaker getoond dit seizoen. Twee achtereenvolgende duels tegen EVV en vorige week tegen koploper Gemert leverde voor Groene Ster de volle buit op en een derde plek. Op een zonovergoten sportpark Pronsebroek zat een nieuwe zege tegen de Haaksbergse ploeg er niet in. Op de derde plek blijft Groene Ster echter wel staan met nog vijf duels voor het spannende competitieslot.

Met respectievelijk 13 verliespunten (Gemert), 11 verliespunten (OFC) en 12 verliespunten (Groene Ster) heeft de complete top 3 in de Derde Divisie Zondag al behoorlijk wat punten verspeeld in de derde en laatste periode. De spanning is dan ook om te snijden met de grote vraag wie de langste adem heeft om er met het kampioenschap en laatste periodetitel vandoor te gaan. Groene Ster kreeg met HSC’21 een lastige kluif voor de kiezen daar de ploeg uit Overijssel goed op dreef is de laatste weken. De koploper van het rechterrijtje kent dit seizoen een opvallende statistiek. De Haaksbergers sloten de eerste seizoenshelft af met 14 punten uit 12 duels en verbleven lange tijd aan de onderkant van de ranglijst. Na de winst tegen Groene Ster staat de teller op 42 punten uit 29 optredens.

Groene Ster-trainer Maurice Verbunt begon met dezelfde elf als tegen Gemert en zag zijn ploeg niet onverdienstelijk beginnen. In de eerste tien minuten toog Groene Ster ten aanval en twee schoten van Joey Dekkers over de lat hadden een beter lot verdiend. Bij de eerste echte kans voor de bezoekers was het aan de andere kant meteen raak. Flankaanvaller Yannik de Vries kreeg bij een diepe bal teveel ruimte om zijn schoen onder de bal te zetten en diens doeltreffende uithaal betekende de 0-1. HSC’21 voetbalde de eerste helft makkelijker en liet Groene Ster niet in het spel komen. Nadat aan Groene Ster-zijde mandekker Julien Clout met een blessure het veld moest verlaten en Mo Kourouma diens vervanger werd, sloeg HSC’21 na een half uur wederom toe. Opnieuw zag Groene Ster er defensief niet goed uit en de dribbelende spits Mohamed Iallouchen werd niet kordaat gedekt, waardoor de 0-2 ruststand op het scorebord stond.

In de tweede helft probeerde Groene Ster de bakens te verzetten en op zoek te gaan naar een aansluitingstreffer maar strandde daarbij vooral in goede bedoelingen. Nadat arbiter Thomas Hardeman de bal na een dik uur voetbal gemakkelijk op de stip legde, ging het duel als de bekende nachtkaars uit. Yannik de Vries pakte het presentje uit namens HSC’21 en de 0-3 was een feit. Hierna wisselde beide ploegen nog een aantal malen, vielen er verder geen treffers meer en was het voor het aanwezige Groene Ster-publiek meer genieten van het aangename zonnetje dan het voetbal.

Eerder dit seizoen nam Groene Ster nog de driepunter mee vanuit Haaksbergen naar Heerlerheide met een 0-1 zege in een troosteloos duel zonder publiek vanwege corona. Afgelopen zondag speelde Groene Ster onder een zonnig decor met de vaste supportersschare maar werden de rollen qua resultaat omgedraaid. Een duel om snel te vergeten en de blik vooruit te werpen richting het eerstvolgende treffen als komende zondag in Utrecht achtervolger Hercules de tegenstander is. De Utrechtenaren staan met 1 punt achterstand op Groene Ster op de vierde plaats en wonnen op speeldag 29 met maar liefst 7-1 van Blauw Geel’38. De Verbunt-equipe zal in Utrecht de rug moeten rechten en zich met maximale inzet moeten wapenen om de derde stek te verdedigen.

Groene Ster – HSC’21 0-3 (0-2). 11. Yannik de Vries 0-1, 32. Mohamed Iallouchen 0-2, 64. Yannik de Vries (strafschop) 0-3. Scheidsrechter: Thomas Hardeman (Wijk bij Duurstede).

Bekijk foto’s Groene Ster – HSC’21 (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *